De Middeleeuwen

  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

This storyboard does not have a description.

Storyboard Text

  • Hallo, het is de jaren 1439 en ik ben Meerika van Herbergen. Ik woon in een houte huis met een beetje steen. Mijn vader is een boer en doordat, is hij bijna nooit thuis. Arme boeren krijgen geen vrije tijd, alleen maar soms als er een feestje is. Elke dag om 3 uur 's ochtends word ik wakker en ga ik mezelf wassen. Dan om 3:30 ga ik het ontbijt klaarmaken voor mijn vader en broers.
  • Om 4 uur 's ochtends, gaan mijn broers naar school om over manieren te leren. Ik moet dan thuis blijven om te helpen schoonmaken en leren hoe je de huis moet onderhouden. Mijn oudste broer, Jan gaat naar een Latijnse school. Die is niet zo ver van huis. Het is geplaatst naast een kerk waar Jan altijd gaat zitten eten. Ik kan niet wachten totdat ik in een Latijnse school zit, school begint alleen maar om 6 uur 's ochtends waarin 2 uurs tijd is gebruikt om te eten of de kerk te bezoeken.
  • Om 4:30 uur ga ik naar de kerk om te bieden voor god. Mijn familie is een erg religieuze familie en daardoor leert mijn moeder me soms over Maria. De kerk is een soort woonplaats voor de kasteelheer en zijn gezin, diesntmeisjes voor schoonmaken, bedienden, koks, torenwachters, soldaten en jagers. In de jaren, woonde er ook schrijvers en heelmeesters in de kasteel. De heelmeesters waren zogenaamde "dokters." In onze kerk zijn er geen schrijvers maar wel twee heelmeesters waar ik soms naartoe ga.
  • Daarna, om 7 uur roept mijn moeder me en gaan wij de koeien melken en schapen scheren. Dan gaan wij ook hun hutje schoonmaken. Ik vind dat erg vies, meestal omdat ik heel schoon ben. Om te kunnen eten, leert mijn moeder hoe ik vlees moet snijden en bakken. Dat vind ik een taak voor de mannen omdat ik kan niet tegen bloed en eigenlijk mijn moeder ook niet. Maar, we moeten omdat we de einigen zijn in huis.
  • Dan, om 12 uur s'middags na wat eten, begint mijn moeder me te leren hoe je het huis moet onderhouden. Dit is mijn favourite taak meestal omdat ik er zo goed in ben. Je kan nauwelijks vies worden en alles moet gewoon netjes zijn! Dat kunnen de jongens niet. Wij hebben geen kamers dus het is makkelijk om schoon te maken. De bed is de moeilijkste omdat het is een van de meest belangrijke dingen van een huis. Wij geloven dat de nacht gevaarlijk met dieven en dronkemannen. Daardoor moet je slapen omdat dan komen die slechtemensen niet naar je toe. Na vier uurtjes nachtrust, worden we wakker voor een uur of twee voordat we terug in onze bed gaan voor onze 'tweede slaap.'
  • Als mijn broers terug van school komen om 3 uur 's avonds, gaan ze jagen en oefenen voor oorlog. Mijn jongste broer, Onno helpt ze gewoon maar hij mag eigenlijk niet helpen jagen omdat hij te jong is. Mijn tweeling, Geert jaagt soms en plukt appelen met mij soms. Jan jaagt gewoon en oefend voor oorlog omdat hij ouder is dan ons. Mijn moeder loopt gewoon rond en mijn vader is nogsteeds in de boederij aan het werken. Daarna om 5 uur eten we avondeten en gan we naar bed.
More Storyboards By mathildeo3267
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art