Tolong - Menolong Amalan Mulia

  Copy


More Options: Make a Folding Card




Storyboard Description

This storyboard does not have a description.

Storyboard Text

  • ish2.. Rama ni .. sikit-sikit malas je tahu, apa yang dia rajin pun saya tak tahu lah
  • apaa?? peperiksaan? adoiyaii malasnyaa nak ulangkaji.
  • murid-murid, minggu depan ada peperiksaan , sila buat ulangkaji .
  • Lili, Rama, memandangkan minggu depan kita nak exam, apa kata kita ulangkaji dekat library nak tak?
  • Hah? ermm sebenarnye saya baru ingat nak main game, heheh ,tapi xpelah, saya ikut je lah.
  • bagus jugak idea kamu tu Ali, Rama awak ikut sekali taw?
  • ayoyoyo! pakcik tu nak bunuh diri ka? kereta dah lah laju tu !
  • eh! korang nampak tak pakcik tua tu nak lintas jalan sorang-sorang la! bahaya nya!
  • Ish Rama ni! Mari kita tolong pakcik tu. Kesian saya tengok!
  • Assalamualikum pakcik, pakcik nak lintas jalan ke? Saya nampak pakcik macam ada masalah je?
  • ye cuu, pakcik ni mata sebelah pakcik buta , sebelah je yang boleh pakai, pakcik tak berapa nampak kereta lalu .
  • betul tu pakcik, lagi pun bas kami lambat lagi nak sampai.
  • kalau macam tu , mari kami bantu pakcik lintas jalan.
  • Pakcik kita dah sampai.
  • Terima kasih lah cuu sebab sudi tolong pakcik yang buta ni
  • eh Rama ni ! ada pulak cakap macam tu ? tak elok lah !
  • tu laa pakcik, kalau nak lintas jalan jangan jalan soranng-sorang ,kalau mati kene langgar nanti macam mana?
  • ehh korang, bas dah sampai .
  • akhirnya ada jugak bas, dah berjanggut dah tunggu bas ni , lambat betul.
Just Created with Storyboard That
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos! (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great Looking Rubrics!