Questions About Remote Learning? Click Here

Net capacity
Updated: 8/28/2020
Net capacity
This storyboard was created with StoryboardThat.com

Storyboard Text

  • Next week you ada join AESP training di NIOSH? AESP card you dah expired kan?
  • Ya, saya pun attend training, hari Selasa 1 hari saja minggu depan.
  • Saya training 2 hari utk new AESP. See you there next week. Whole day training, ada teman taklah boring sangat nanti.
  • You sudah inform Team Coordinator yang you akan away hari Selasa dan Rabu untuk training?
  • Tak apa lah, Selasa baru start training. Isnin nanti saya inform pun ok. 1 day before.
  • Sebenarnya penting utk kita inform awal, sebab Team Coordinator kena update net capacity sebelum weekly scheduling meeting. Jgnlah inform 1 day before.
  • Kenapa tidak boleh? Asal ada inform 1 day awal, ok lah. Bukannya tak inform pun.
  • You tahu tak, sebenarnya sgt penting utk update net capacity. Sebab input net capacity akan digunakan utk scheduler atur work order loading minggu depan.
  • Kalau you tak update awal, semua org tak tahu you tiada di plant utk 2 hari. Work load pun atur seperti ada full manpower. Kalau kurang manpower, kerja tak dapat siap according to schedule, hancurlah PMMS KPI kita utk scheduling compliance.
  • Oh, ok, saya dah faham. Nanti saya inform TC.
  • Mari kita sama2 disiplin utk inform awal kepada TC pasal availability, sebelum hari Rabu 12pm, jgn lupa! Semua org perlu mainkan peranan masing2!
Over 14 Million Storyboards Created
Storyboard That Family