Welcome to Jerman!

Welcome to Jerman!

Storyboard Text

  • Aku tak nak pergi China kan kita dah pergi 2 tahun lepas.
  • Kalau pergi Jepun nak tak?
  • Untuk our next rip kita nak pergi mana?
  • Kalau kita pergi ke China nak tak?
  • Aku tak nak pergi Jepun! Dah berapa banyak kali dah kita pergi Jepun since awal tahun lepas sahaja. Aku tau la ayah kau kerja dekat sana.
  • Apa masalahnya kalau ya pun? Korang semua boleh dapat tambang murah. Perbelanjaan makanan pun tak payah keluar banyak sebab ayah aku belanja.
  • Ok semua jangan bergaduh. Apa kata kita pergi Jerman?
  • Korang, dah la tu...
  • Aku pun ok ja Jerman sebab aku tak pernah pergi sana.
  • Pada suatu petang 4 orang sahabat berkumpul di rumah salah seorang antara mereka .
  • Tapi apa yang menarik tentang Jerman?
  • Aku ok ja Jerman tapi....kenapa Jerman?
  • Mereka berkumpul untuk membincangkan tentang destinasi trip mereka yang seterusnya memandangkan cuti semester mereka baru bermula.
  • Semasa membuat perbincangan, berlaku perselisihan faham antara mereka.
  • Obviously, yes!Lagipun masa belajar dalam kelas haritu tak berapa nak faham jadi mungkin trip kita pergi Jerman ni dapat menambahkan pengetahuan kita!
  • Setelah membuat perbincangan salah seorang di antara mereka mencadangkan untuk memilih Jerman untuk destinasi mereka yang seterusnya.
  • Korang curious kan tentang Jerman? Ok mari aku ceritakan sedikit tentang Jerman.
  • Salah seorang antara mereka menceritakan serba sedikit mengenai Jerman kepada yang lain.
  • First of all, Jerman ni dia merupakan sebuah negara yang beriklim sederhana disebabkan arus Antlantik Utara . Jerman juga ada orang asli yang bergelar Jemanik. Orang Jerman menggunakan bahasa Jerman dalam pertuturan harian mereka. Mereka juga menggunakan bahasa Inggeris dan Perancis. Jerman juga merupakan salah satu negara yang terlibat dalam revolusi perindustrian.
  • Setelah mendengar penjelasan daripada salah seorang rakan mereka, mereka mengambil keputusan untuk pergi bercuti di Jerman.
  • So, how guys jadi tak nak pergi ke Jerman?
Over 20 Million Storyboards Created
Storyboard That Family