epicur 2
Updated: 6/3/2020
epicur 2

Storyboard Text

  • No ho sé! Crec que va a l'escola privada, alguna vegada l'he vist sortir d'allà. Però aquesta no és la qüestió. Estic trista perquè té raó.
  • Qui era aquesta noia? Parlaré amb els seus pares si cal!!!
  • Té raó, perquè no tinc amigues quasi, no tinc diners per comprar-me coses xules, visc en un barri cutre i no podem sortir a dinar a restaurants. Mai seré igual de feliç que ella.
  • Epicur afirmava que la felicitat era conseqüència del plaer, no patir dolor físic i no tenir trasbals en l'ànima. Tots tenim destjos naturals i necessaris per a la nostra supervivència, i també d'altres naturals, com la necessitat d'amor i d'amistat. Però els diners són desitjos vans, perquè ens fan prendre decisions que ens porten mal, ja que nosaltres intentant cercar un bé només obtenim mal.
  • Joana, en això t'equivoques. La felicitat no consta en tenir més diners, ni en tenir centenars d'amics. Hi havia un filòsof molt important, Epicur, que tenia una teoria de la veritable felicitat, que no tenia res a veure amb el que tu estàs dient.
  • També passa a l'inrevés, hi ha dolors que hem de passar però que després ens aporten plaers més grans. Hem de trobar un equilibri entre el bé i el mal, i entre els nostres desitjos. Un gran bé és el de l'autosuficiència, perquè aquells que tenen poc en tenen suficient, i quan puguin gaudir de luxes gaudiran de la vida amb més intensitat, aprofitant cada moment sense témer la mort. El teu futur és només teu, l'atzar és incontrolable, però una part del teu destí es construeix a base de les teves decisions. Quan tinguis això en compte, viuràs feliçment.
  • I tu Joana, pots ser feliç. Tots els desitjos els tens a l'abast, igual que tots els plaers. Tens una família que t'estima, amigues de veritat, pots menjar i vius sota un sostre, i tens tots els recursos per viure una vida intensa i aprofitant cada moment. Sobretot mai oblidis, que el SENY és l'origen de totes les altres virtuds. Una vida feliç és una vida assenyada, bella i justa. Sempre ajuda als altres, viu en llibertat i en igualtat. La teva voluntat és el que compta, sigues propietària del teu destí.