Unknown Story

Unknown Story
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

This storyboard does not have a description.

Storyboard Text

  • Hello! Nama saya Sam. Pada setiap hari, saya menggunakan jalan yang sama untuk pergi ke sekolah. Jarak rumah saya dari sekolah adalah lebih kurang  1km.
  • Kakak saya memandu saya ke sekolah menggunakan kereta merah baharunya. Ia mengambil lebih kurang 5 minit untuk tiba di destinasi saya. Sebelum ini, saya sentiasa berjalan kaki ke sekolah kerana ibu bapa saya sibuk. Tetapi sekarang kakak sudah kembali ke rumah kerana cuti awam, disebabkan itu dia akan menghantar saya ke sekolah mulai hari ini hingga sabtu minggu hadapan.
  • Dalam perjalanan kami ke sekolah, kami perlu membelok kanan di jalan simpang empat diletak di Jalan Rusmahati. Di sini, kami perlu memandu  60km/j mengikuti papan tanda had laju.
  • Selepas itu, kami belok kiri bila pintu gerbang berwarna putih boleh dilihat. Pemilik pintu gerbang tersebut adalah rumah kawan baik saya, Nisa. kami sudah berkawan dari waktu kami masih berumur 5 tahun.
  • Kemudian kami melepasi papan tanda  persilangan jalan. Dahulu, saya akan melintas persilangan jalan kaki, untuk sampai ke seberang jalan. 
  • Akhirnya kami sudah tiba  di sekolah   dengan selamat dan tepat. Di situ, saya ternampak kawan rapat  saya Lisa dan  Danny. 
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art