Tuntutan Hak Ganti Rugi

Tuntutan Hak Ganti Rugi
  Copy


More Options: Make a Folding Card




Storyboard Description

This storyboard does not have a description.

Storyboard Text

  • Aduh! stressnya aku. Asyik rosak jer powerbank aku ni. Berapa banyak powerbank lagi aku kene beli ni.
  • Assalamualaikum Joe, dah lama tunggu ke? Sorry aku lambat, ada hal tadi sikit.
  • Waalaikumsalam Zul. Eh takdelah, aku pun baru sampai. Duduk lah.
  • Kau kenapa ni? Masam jer muka, dari jauh aku nampak. kau ade masalah ke? Sharelah
  • Aku punya powerbank ni, asyik rosak jer. Padahal baru beli, mahal pulak tu. Habislah duit aku kalau macam ni.
  • Eh, mana boleh macam tu. Kau ada warranty bermakna kau ada hak untuk mendapat ganti rugi. Kau kene lapor perkara ni
  • Aku pergi kedai powerbank tu, untuk tukar sebab aku masih ada warranty tapi pekedai tu kata tak boleh tukar. Dia kata itu powerbank itu rosak atas tangan aku, padahal aku baru guna sekali.
  • Oh ya! Jangan lupa bawa sekali barang yang rosak tu sebagai bukti sokongan untuk tuntut ganti rugi tu
  • Kau boleh buat tuntutan ganti rugi di Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia di bawah KPDNKK. Kau perlu isi borang di laman web e-portal tribunal dan perlu bayar RM5 untuk menfailkan borang tu.
  • Lapor? Nak lapor kat mana tu?
  • Hah, bagus-bagus. Jangan biarkan perniaga tipu kita. Kita ada hak pengguna dan kita perlu tuntut.
  • Wah, terima kasih Zul. Kau lah penyelamat aku. Balik ni aku terus buat tuntutan hak aku.
Explore Our Articles and Examples

Business Resources

All Business ArticlesBusiness Templates

Film Resources

Film ResourcesVideo Marketing

Illustrated Guides

BusinessEducation
Try Our Other Websites!

Photos for Class   •   Quick Rubric   •   abcBABYart   •   Storyboard That's TpT Store