Questions About Remote Learning? Click Here

Amalan tolong-menolong
Updated: 10/1/2020
Amalan tolong-menolong
This storyboard was created with StoryboardThat.com

Storyboard Text

  • ish2.. Lala ni .. sikit-sikit malas je tahu, apa yang dia rajin pun saya tak tahu lah
  • apaa?? peperiksaan? adoiyaii malasnyaa nak ulangkaji.
  • murid-murid, minggu depan ada peperiksaan , sila buat ulangkaji .
  • Lala, Rita memandangkan minggu depan kita nak exam, apa kata kita ulangkaji dekat library nak tak?
  • Hah? ermm sebenarnye saya baru ingat nak main game, heheh ,tapi xpelah, saya ikut je lah.
  • bagus jugak idea kamu tu Aman , Lala awak ikut sekali taw?
  • Alamak ! pakcik tu nak bunuh diri ka? kereta dah lah laju tu !
  • eh! korang nampak tak pakcik tua tu nak lintas jalan sorang-sorang la! bahaya nya!
  • Ish Lala ni! Mari kita tolong pakcik tu. Kesian saya tengok!
  • Assalamualikum pakcik, pakcik nak lintas jalan ke? Saya nampak pakcik macam ada masalah je?
  • ye cuu, pakcik ni mata sebelah pakcik buta , sebelah je yang boleh pakai, pakcik tak berapa nampak kereta lalu .
  • betul tu pakcik, lagi pun bas kami lambat lagi nak sampai.
  • kalau macam tu , mari kami bantu pakcik lintas jalan.
  • Pakcik kita dah sampai.
  • Terima kasih lah cuu sebab sudi tolong pakcik yang buta ni
  • eh Lala ni ! ada pulak cakap macam tu ? tak elok lah !
  • tu laa pakcik, kalau nak lintas jalan jangan jalan sorang-sorang ,kalau mati kene langgar nanti macam mana?
  • ehh korang, bas dah sampai .
  • akhirnya ada jugak bas, dah berjanggut dah tunggu bas ni , lambat betul.
Over 15 Million Storyboards Created
Storyboard That Family