UHIT
Updated: 5/26/2021
UHIT

Storyboard Text

  • TAJUK UTAMA
  • TAJUK: Media Sosial
  • PENGENALAN
  • Masyarakat kini telah menjadikan penggunaan laman sosial di internet ini sebagai medium untuk berkomunikasi, berkongsi pandangan kritikan, berniaga, belajar dan mengisi kekosongan waktu mereka.
  • Laman sosial seperti “Facebook”, “Instagram”, “Whatsapp” dan sebagainya mendapat perhatian semua lapisan masyarakat di negara ini.
  •  Saya dengar jiran saya cakap dia ada satu kawan yang kerja kat Hospital XYZ, dia bagitahu jiran saya kes positif Covid hari ini 10k! Dia kata sekarang Covid dapat menyebar melalui matahari! 3layer mask tidak lagi function dah!
  • PENYEBARAN BERITA PALSU
  • Baik... baik.. I juga pergi sekarang ni nanti stok habis.
  • Eheh, kamu tahu ke kes positif Covid hari ini berapa?!?!
  • seriously?!??! Nasib baik u beritau I!!! Kali ini memang nak pakai N95. Nak beli barang keperluan harian di Aeon dulu, kamu pun cepat pergi, nanti barang habis. Simpan stok banyak2 tau, I pun dengar org cakap MCO akan dimulakan selama satu bulan nanti, org x boleh keluar beli barang.
  • Hari ini KKM sudah umumkan ke?
  • KEPENTINGAN SISTEM NILAI DAN ETIKA
  • bijak menggunakan akal iaitu bersikap rasional penyebaran berita palsumudah panik didenda dan disiasat di mahkamah.
  • CYBERBULLY
  • INSTAGRAM
  • 565 likes
  • CYBERBULLY
  • INSTAGRAM
  • 5 likes
  • Acah lebih. Janganlah act like artis, likes bukannya 5k tapi 500 je, cheh.
  • Tak yah la post photo mcm ni, 5 likes je pun berani post ke? Ingat influencer ke?! HAHAHA Lawak