Questions About Remote Learning? Click Here

Bejo & Legowo Seri 1 (Bingung Nyimpen Duit)
Updated: 9/3/2020
Bejo & Legowo Seri 1 (Bingung Nyimpen Duit)
This storyboard was created with StoryboardThat.com

Storyboard Text

  • Jo, kowe kapan kae kan mari nyilih perumahan to, terus tahu macet piro wulan iku, soale dodolanmu sepi goro2 Mbak Corona, terus, 2 bulan terakhir bangkit maneh,melejit malah. Terus, saiki pinjamanmu wes lunas. Pertanyaanku, elek-elek.e kowe ora iso mbayar, Kopdit Kosayu opo kiro jupuk tabungane anggota, lha sertifikatmu seng dadi jaminan diikat nang notaris? Yo bakale tanah karo omahmu seng bakal digawe nutup pinjamanmu. Elengo Jo, aturane Jaminan kanggo Pinjam nang Kopdit Kosayu iku ketat lho, gak maen-maen. Saiki aku takon, seng kredit macet iku sopo? Anggota to? Yo mbalik maneh, Kopdit iki milik anggota. Anggota yo kudu saling menyadarkan. Solidaritas, bro!
  • Wuih..mantap yo… tapi aku krungu-krungu, kredit macete duwur yo nang Kopdit Kosayu? Aman pora nabung nang Kopdit Kosayu? Tonggoku kapan kae entuk SMS nomor ora dikenal, ngomonge soal kuwi.
  • O iyo seh, bener awakmu, lali aku. Aku malah eleng sesuatu. Awakmu eleng pora,kapan kae koncone awakdewe seng dadi anggota, Sukro, ditimbali Gusti, padahal kredite durung lunas. Terus, amarga Sukro iki tertib bayar simpanan wajib dan angsuran sebelum meninggal, pinjamane dilunasi karo Kopdit Kosayu. Kok iso yo?”
  • Untunge Kopdit iki, mayoritas asale soko anggota bayar bunga angsuran, dadi bakale yo mbalik nang anggota Jo, salah sijine yo dalam bentuk iku. Pas wingi aku nang kantor ndelok Laporan Keuangane Kopdit Kosayu, total untunge bulan Juli tahun iki luweh gedhe timbang tahun lalu di bulan yang sama, Jo. Padahal lagi ono pandemi, lho.
  • Oyi wes, Wo. Aku sesuk tak nang kantor Kopdit Kosayu, tak nabung, daftar Sipendik kanggo anakku. Sekalian, cuci mata, akuarium nang ruang layanan apik, Wo!
  • Oyi, Jo. Sip.. Saiki lak ora anggota seng besarne Kopdit Kosayu iki, sopo maneh Jo? Dadi wong iki kudu SOLUTIP, koyo jare Bu Tedjo seng lagi viral nang Yutub iku lho.
Over 14 Million Storyboards Created
Storyboard That Family