Questions About Remote Learning? Click Here

MEDIA ELEKTRONIK - PENYALAHGUNAAN MEDIA ELEKTRONIK
Updated: 3/8/2020
MEDIA ELEKTRONIK - PENYALAHGUNAAN MEDIA ELEKTRONIK
This storyboard was created with StoryboardThat.com

Storyboard Text

  • Ohh, yeke! Patut la busy semacam jer. Hmm okay, kau sambung la tengok website facebook kau tu..
  • Kau tengah buat apa tu nash?
  • Assalamulaikum Nash..?
  • Takde la, ni haa aku tengah scroll website facebook jerr..
  • Waalaikumsalam, ooh izzah!!
  • Dah! Kau ni dah kenapa nash? Pelik la kau ni.
  • Yang ni haa, aku tengah baca kat internet yang TIADA PEMBAYARAN PENCEN SELEPAS PERSARAAN 2010!!
  • Ehh biar betul!!
  • Ishh kau ni pun satu la. Jangan la mudah sangat percaya dengan berita-berita palsu tu. Hmm, biasa la webiste. Mungkin tu berita palsu jek dan tak sahih lagi kot. So tak payah la percaya sangat dengan berita-berita tu, okay? Just chill..
  • Ehh kau ni biar betul nash!! Betul ke cerita tu??
  • Yerr la. Cuba kau tengok website facebook ni.
  • Haa, Claurissa? Apakah kesan penyalahgunaan media dalam bidang ICT?
  • Okay, punca masalah penyalahgunaan dalam bidag ICT ni terbahagi kepada 2 iaitu punca dalaman dan juga punca luaran.
  • Dari segi luaran, ia melibatkan media massa dan juga alat komunikasi. Selain itu, ia juga melibatkan serangan globalisasi dan juga persekitaran.
  • Dari segi dalaman pula, kesan masalah tersebut ialah ia dapat mendatangkan fitnah yang berleluasa dan juga pengaruh negatif kepada golongan remaja. Akhir seklai, ia juga dapat menjatuhkan maruah sesorang.
Over 13 Million Storyboards Created
Storyboard That Family