filo 3

filo 3
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

This storyboard does not have a description.

Storyboard Text

  • Voorbeeld bij Rechtvaardigheid van Aristotle: ‘Het eigenaardige van de mens, in tegenstelling tot het dier, is juist dat hij alleen begrip heeft van goed en kwaad, rechtvaardig en onrechtvaardig. Het samengaan van mensen die dit begrip bezitten, maakt het ontstaan van familie en staat eerst mogelijk. De mens die de hoogste trap van ontwikkeling bereikt heeft (wat alleen in de stadstaat mogelijk is), is het edelst, maar wanneer hij geen gezag of rechtvaardigheid erkent het slechtst van alle wezens op aarde’
  • Meditatie en Menselijke waardigheid en Rechtvaardigheid 
  • Spinoza - De blije filosoof  - ideeën 
  • Geluk is complex, het komt in meerdere vormen en is niks concreets. Mijn opvatting is nu dat het het een staat van bewustzijn is, een gevoel is dat je kunt hebben, en dat iedereen het anders ervaart. Mensenrechten is iets waar wij in Nederland veel geluk mee hebben, en we zouden moeten streven naar het helpen van anderen helpen die het niet hebben of erg slecht meemaken. 
  • Het idee van Aristotle over mensen en rechtvaardigheid, inspireert me omdat ik me kan vinden in zijn redenering. Mensen moeten met mensen omgaan om (mentaal) te groeien, en een goede ontwikkeling te hebben. Je leert een goed persoon zijn, door met anderen om te gaan en het idee te krijgen van bijvoorbeeld goed en kwaad. Zoals Aristotle zei ‘wanneer [de mens] geen gezag of rechtvaardigheid erkent, is hij het slechtst van alle wezens op aarde’. Zonder anderen om mee te vergelijken en bespreken, zou je volgens je eigen regels leven die totaal anders kunnen zijn dan dat van iemand anders, omdat elk mens ander is.
  • Wat me bijgebleven is van de lesson over Spinoza, is zijn idee dat mensen de oorzaak zijn van wat er gebeurd en niet een buitennatuurlijke kracht. Ik neem hiervan mee dat wij ons lot kunnen bepalen, want wij zijn verantwoordelijk voor alle acties die we nemen. De schuld afschuiven op iets waarvan geen bewijs is   dat het bestaat, is niet logisch en mensen moeten weten dat er gevolgen zijn  van hun  eigen keuzes.
  • Voor deze lessen wist ik niet veel over mensenrechten, en had ik weinig inzicht op geluk. Alles wat we hebben gedaan, heeft mij geholpen om wijzer te worden in dit onderwerp. De reflectievragen uit het boekje hebben me aan het denken gezet, en ik probeerde steeds meer inzicht te krijgen door het bespreken met anderen en voorbeelden op te zoeken. De text gaf informatie over het onderwerp, en dan de reflectievragen waren om er zelf aan de slag mee te gaan en onze eigen mening te vormen. Aan de hand van filosofen zoals Spinoza en Aristotle, hebben we ook meerdere perspectieven gekregen om alles beter te begrijpen. 
More Storyboards By aymaraxx
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class   •   Quick Rubric   •   abcBABYart   •   Storyboard That's TpT Store