pec 100
Updated: 12/14/2020
pec 100

Storyboard Text

  • Puan Mariam berusia 67 tahun, beliau merupakan ibu tunggal dan memiliki 3 orang anak. Pada usia sebegini beliau mempunyai pelbagai penyakit seperti darah tinggi dan kencing manis. Malangnya, anak-anak beliau yang mempunyai kedudukan yang tinggi dan berjaya telah mengabaikan tanggunjawab terhadap ibunya. Pada suatu hari, Mariam terdengar perbualan anak-anaknya untuk menghantar beliau ke rumah orang -orang tua memandangkan masing-masing sibuk dengan kerjaya.
  • Topi Kuning Anak-anak puan mariam harus mencari cara penyelesaian yang lain contohnya mancari pengasuh yang boleh menjaga Puan Mariam di rumah. Manakal itu akan membuatkan anak-anak puan Mariam tidak menjadi anak yang derhaka kepada ibu.
  • Topi putih Anak-anak Puan Mariam haruslah ada sikap bertanggungjawap untuk menjaga beliau kerana pengorbanan sorang ibu itu amat besar dan tidak ternilai yang membuatkan mereka berjaya pada masa hadapan
  • Topi Hitam Anak anak puan mariam meninggalkan taggungjawab mereka and mementing diri sendiri
  • Topi Hijau Anak-anak puan Mariam harus berkomunikasi antara satu sama lain dan membuat satu keputusan untuk mengembirakan ibunya iaitu meghantar ke pusat tarian jagaan orang tua.
  • Topi Biru Puan Mariam mengambil keputusan untuk berfikiran positif dan menyuruh antara anak anaknya menjaga puan mariam atau menyuruh anaknya mengambil pengasuh untuk memantau keadaan puan mariam yang sedang sakit iaitu kencing manis dan darah tinggi
  • Topi merah Puan Mariam berasa sedih sebab anak-anak dia fikir untuk hantar puan Mariam ke rumah orang-orang tua. Pada masa yang sama puan mariam berasa gembira sebab anak- anak dia dalam kedudukan yang tinggi dan berjaya.
Over 15 Million Storyboards Created
Storyboard That Family