Bantu Kerajaan Di Musim Virus
Updated: 6/22/2020
Bantu Kerajaan Di Musim Virus
This storyboard was created with StoryboardThat.com

Storyboard Text

  • Ade satu perangai tau . Kalau kita nampak orang susah mesti nak tolong . Ade tak perangai macam tu ? Kalau ade bagus lah
  • Bantu Kerajaan Di Musim Virus
  • Bantu membantu ni satu amalan yang bagus tau . Kita tolong orang , mudah kan orang . Ha baru nampak macam budak baik .
  • Jadi saya nak terang kan macam nak bantu kerajaan dalam musim virus ni
  • Cara - Cara nya ialah ..
  • 1. Duduk rumah
  • Mesti dah macam selalu dengar . kan kan ?
  • Okay ringkas je . Ape function kalau duduk rumah . Kita boleh kawal pergerakan . yelah kalau degil jugak nak keluar . keluar lah time nak beli barang keperluan je . lepas dah beli ape patut ha terus balik . untuk virus tu tak terus menyebar . kita taknampak virus nya , kalau nampak setempek melekat kat baju takpe lah senang lah nak cegah ape semua .
  • Kerap kan pakai hand sanitizer atau basuh tangan . Macam aku cakap tadi lah sebab virus ni tak nampak kan . So kene lah cegah dia terutama kat tangan lah sebab ape ape first sekali kene sentuh mesti guna tangan . tangan guna kaki kan ? ha sebab tu lah .
  • Okay yang ke 2 pulakk ..
Over 14 Million Storyboards Created
Storyboard That Family