Svenska arbetet (Historisk Text)

Svenska arbetet (Historisk Text)
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Amerikanska revolutionen

Storyboard Text

  • (1781) Ett regemente i den Amerikanska kontinental armén flyttar sig upp mot Yorktown för att, med hjälp av den franska armén ta över staden och få ett övertag över den brittiska armén samt få ett slut på kriget.
  • Berättelsen följer den här killen som strider för den Kontinentala Armén tillsammans med Frankrike (har inte kommit på ett bra namn än). HK och hans grupp får besök av en grupp från ett franskt regemente.  Fransmannen tar upp delar som har med franska revolutionen att göra.
  • Huvudkaraktären är med i de första stegen av slaget och är även med och stormar skyttegravarna och själva staden.
  • (3 dagar efter att slaget har börjat) Huvudkaraktären hittar sin franska kompis skadad efter att han har slagits mot en grupp med brittiska soldater. Han hjälper upp honom och för honom till säkerhet. 
  • Med hjälp av franska styrkor lyckas Amerikanerna under George Washingtons ledning få de Brittiska styrkorna att ge upp efter nio dagars krig och detta är början till fredsfördragen som kommer hållas i Versailles.
  • Efter att Britterna har gett up tar sig de soldater som inte är döda in till Yorktown för att fira deras vinst och det är här som våran huvudkaraktärs historia slutar. 
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art