Perhubungan Industri
Updated: 2/4/2020
Perhubungan Industri
This storyboard was created with StoryboardThat.com

Storyboard Description

Law

Storyboard Text

  • Situasi 1
  • Makan k-fry jom!
  • Yin, kejap lagi nak makan apa?
  • Ha? Meeting? Malas la aku nak pergi, asyik meeting je. Bebel benda yang sama.
  • Situasi 2
  • Wah ada projek baru ke? Bagusla macam tu.
  • Bos ada bagitahu aku tadi, esok ada meeting
  • Pika tak baik la cakap macam itu, dia kan majikan kita. DIa bayar gaji kita.
  • Situasi 3
  • Baiklah, boss
  • Ha perisa baru?
  • Saya nak kamu Shafiqa, kamu pasarkan produk baharu kita, saya tahu produk ni lagi laju pemintaan dari yang dahulu.
  • Syarikat kita akan mengeluarkan satu produk baru, iaitu Susu Keledek beperisa coklat.
  • Dua pekerja dari syarikat Susu Keledek Noor sedang berbincang ingin makan dimana.
  • Situasi 4
  • Tapikan Shafiqa, ianya memberikan keuntungan pada syarikat dan kemungkinan gaji kita akan dinaikkan/
  • Setiba di cafe, Yin dan Pika terserempak dengan Izzah dan Tamil dan mengajak makan bersama. Lalu, Izzah memberitahu mereka bahawa majikan mereka akan mengadakan satu perjumpaan berkenaan satu projek yang akan datang.
  • Situasi 5
  • Bos nak tahu tak? Tadikan saya terdengar la pika dan ain ni berbual, mereka tidak suka dan merungut dekat boss bila boss berikan mereka tugasan baru/
  • Pada minggu hadapanya, syarikat Susu Keledek Noor telah mengadakan satu perjumpaan untuk berbincangkan mengenai projek susu keledek beperisa coklat.
  • Situasi 6
  • Izzah, carikan saya fail penilaian prestasi pekerja yang namanya Ain dan Shafiqa.
  • Shafiqa mengadu dan pada Ain berkenaan tugas yang diberikan oleh majikannya iaitu Encik Adly. Dan Ain menasihatkan Shafiqa bahawa tugasnya yang diberikan oleh majikannya itu akan memberi keuntungan kepada syarikat.
  • EE! Aku tak suka betul la bila dapat tugas macam ni. Bukannya dapat komisen pun bila kita promoted kan.
  • Apabila Tamil terdengar perbualan antara Ain dan Shafiqa, lalu dia pun mengadu pada majikannya iaitu Encik Azrul. Apabila Encik Azrul mendengar cerita yang kurang sedap, beliau membuat keputusan untuk menyemak penilaian prestasi pekerja berkenaan.
  • Wah! Ini sudah melampau! Saya tidak boleh duduk diam, saya kena lakukan sesuatu !
  • Setelah Encik Azrul mendengar cerita yang kurang enak, dia terus pergi kepada setiausahanya iaitu Izzah untuk mencarikan fail penilaian prestasi pekerja untuk melihat sejauh mana prestasi kerja Ain dan Shafiqa sama ada baik ataupun tidak. 
  • Boss, nak buat apa dengan fail penilaian prestasi tu?
  • Jangan banyak tanya boleh tak?! Cari je!
  • Baiklah.
Over 12 Million Storyboards Created
Storyboard That Family