Comic Segona República Espanyola
Updated: 5/15/2020
Comic Segona República Espanyola
This storyboard was created with StoryboardThat.com

Storyboard Text

  • LA SECONA REPÚBLICA ESPANYOLAEl 14 d'Abril del 1931 es va proclamar la Segona República Espanyola amb un govern provisional i membres de la coalició republicanosocialista.
  • EL VOT FEMENÍEn la constitució de 1931 es va reconèixer per primera vegada a Espanya el dret al sufragi femení.
  • LA REFORMA DE L'EXÈRCIT-Decrets aprovats que van fer possible la jubilació de la meitat dels oficials (llei del retir).-Es va tancar l'Acadèmia Militar de Saragossa on es formaven els alts comandaments.-Es va canviar la destinació els oficials més contaris al nou règim.-Es va crear la Guàrdia d'Assalt.
  • LA GENERALITAT REPUBLICANA-Francesc Macià va ser qui va proclamar la república catalana.-Aquesta generalitat va durar 8 anys (1931-39)-El nou govern va encarregar que redactessin un Estatut d'Autonomia i es va aprobar el setembre de 1932.
  • EL FRONT POPULAR(1936-1939)-Les forces d'esquerra proposaven l'amnistia per als represaliats del 1934 i la recuperació de les grans reformes del primer bienni republicà.-A Catalunya es va organitzar el Front Català d'Ordre que reunia tots els partits conservadors.
  • ELS REVOLTATS: La creació d'una dictadura-Amb la victòria militar es va organitzar un nou Estat d'inspiració feixista que anul.lés la legislació reformista de la república.-La Junta de Defensa Nacional va nomenar Francisco Franco Generalísimo i cap de govern.-Es va crear la Junta Tècnica de l'Estat on Franco es va valer per refermar el seu lideratge.
Over 14 Million Storyboards Created
Storyboard That Family