This storyboard does not have a description.
Hey, Joe, want to get pizza?
Can we have 2 slices of plain pizza for $1.50 each? Can we have have 2 pieces of pepperoni for $1.75 each?
So, first we will have to find the cost of our pizza. We will do this by multiplying the cost of each piece by the amount we are getting because we are getting 2 of each slice. We will multiply the cost of each by 2. $1.50 x 2= $3.00 $1.75 x 2= $3.50. Next we will add the two $3.00 + $3.50= $6.50. The cost of pizza is $6.50.
Then there is tax. For tax, we multiply the total by 0.07. So we will have to multiply $6.50 by 0.07. We are multiplying decimals, so for every decimal place in the multiplier and multiplicand the decimal goes one more place to the left in the product.
We have to round the tax. When rounding money, we need to round up so 0.4550 rounds to $0.46. Lastly, we have to add the tax to the total. So, $6.50 + $0.46= $6.96 $6.50 x0.07 ------ 0.4550
But what if we got three pieces of each? Use the same process, but instead of multiplying by 2 multiply by 3. Don't forget tax.
Explore Our Articles and Examples
Try Our Other Websites!
Photos for Class
– Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!
– Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
– Create Custom Nursery Art