Peliklah baitulmal Selangor.

Peliklah baitulmal Selangor.
  Copy


More Options: Make a Folding Card




Storyboard Description

This storyboard does not have a description.

Storyboard Text

  • Assalamualaikum Puan.
  • Kami pelajar dari UPSI. And kami ada ada buat interview untuk assignment ngan Ustad Shahril.
  • Oh ye. Ustad ada bagi tau. Awak naik je lift tuh ke tingkat 10. Ustad dh tunggu.
  • Waalaikumsalam. Apa saya boleh bantu?
  • Ha ah ye ustad. Sorry lah ustad kami lambat sikit. Bas lambat lak td. 
  • Assalamualikum Ustad!
  • Haa waalaikumsalam. Pelajr dari UPSI eh. Student Dr. Fatima kan?
  • Takpa takpa. Asalkan awak semua selamat sampai. Mari kita masuk.
  • Oh begitu, Patutulah lain. And ada tak case case baitulmal yang boleh ustad share?
  • Kami nak tanya sikit ustad. Kenapa baitulmal Selangor berbeza ngan negeri lain?
  • Ada ada. Mari ikut saya.
  • Haa. Kami berbeza sedikit sebab kami sudah jadi independent daripada pusat zakat. Kalau negeri lain baitulmal ngan pusat zakat tuh skali. Tp Kami berpecah supaya senang untuk diuruskan. 
  • Haa. Nih bilik dokumentasi di mana semua record record case dulu kita simpan.  Mari. 
  • Oh menarik tuh. Terima kasih ustad!
  • Ada tiga case yang menarik untuk awak semua. CAse yang pertama ialah case bagaimana anak angkat untuk menuntut harta pusaka. Yang kedua case lgbt dimana pasangan kahwin sesama jantina dan terakhir tuntutan harta oleh pewaris yang murtad. Kat situ ada lah cara nak atasi nya.
  • InsyaAllah. Hati hati balik tuh. Waalaikumsalam. 
  • InsyaAllah boleh. Ok ustad. Kami gerak dulu. Moga kita jumpa lg. Assalamualaikum.
  • Terima kasih lagi sekali ustad untuk luangkan masa.
  • Sama-sama. InsyaAllah apa yang awak dapat tuh boleh membantu dalam assignment awak. 
More Storyboards By f526d4ca
Explore Our Articles and Examples

Business Resources

All Business ArticlesBusiness Templates

Film Resources

Film ResourcesVideo Marketing

Illustrated Guides

BusinessEducation
Try Our Other Websites!

Photos for Class   •   Quick Rubric   •   abcBABYart   •   Storyboard That's TpT Store