folkmord

  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

This storyboard does not have a description.

Storyboard Text

  • Tänk dig att du lever ditt liv i en by, i kambodja 19???. du lever nära din familj, farmor, farfar, dina vänner, dina grannar.
  • Tills en dag du kommer hem från skolan. din mamma ser lite extra oroad ut och säger att landets kung har tvingats avgå och ersatts av en kommunistitk ledare, vid naman ???? . hon säger att du inte behöver oroa dig....
  • Tre år senare jobbar du 12 timmar om dagen för en liten mat resonering. du har sedan länge slutat skolan eftersom att regeringen säger att det inte ska finnas utbilding. du har lunginfalmation, men kan inte gå till sjukhus eftersom att det dom förut var ett sjukhus är ett stort tomt hus, din bästa vän var starkt troende buddhist. han försvann spårlöst en natt för drygt tre år sedan. folk du jobbar med har inget som särskiljer dom från alla andra. din storebror har skickats till en skola som kallas toel slung. där ryktas det att de torteras till döden, alla dom med utbilding förstås. din mamma har du inte sett sedan dagen hon såg extra orolig ut när du kom hem efter skolan.
  • det sägs att hoppet är det sista som lämnar människan. hoppet var det som aldrig lämnar människorna i kamodja under Pol pots regering.
  • året 1979 gick vietnamsk miltär in i landet och försökte avsätta Pol Pot. 1994 lyckades de. under 15 år av krig, mellan de två staterna.
  • än idag har sprängs människorna av minor som grävts ne runder pol pots tid. under de oroliga åren dödas ungefär 2 miljoner människor, det kan var mnycket mer, människorna grävde sina egna gravar och blev ihäljslagna till döds och
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art