Tanya Ahli nujum

Tanya Ahli nujum
  Copy


More Options: Make a Folding Card




Storyboard Description

watak : Fikir Pegawai 1 (syarikat takaful) Ali pegawai 2

Storyboard Text

  • Hai, Ali. Ya, aku baru habis meeting dengan client.
  • Ok
  • meh masuk office aku sat, nak sembang sikit dengan hang ni.
  • Fikri, baru habis meeting ke?
  • Aku ada baca surat khabar, penguasaan insurans dan takaful kt pasaran sekarang 70% insurans dan 30% takaful. tapi herannya penduduk kat Malaysia lebih 70% muslim.
  • maksudnya masyarakat muslim dan non-muslim lebih pilih insurans dari takaful?
  • Ya...
  • Satunya aku ghasa  latihan Industri. Kita kena kuatkan dan ramaikan lagi agen. Bila lagi ramai agen, lagi senang kita nak sampaikan maklumat pada orang ramai.
  • Hang tengok keadaan ni, kita pihak takaful nak buat apa?
  • Betul tu, aku setuju. Selain itu kita kena tingkatkan lagi strategi pemasaran kita.
  • Tepat sekali, supaya orang kenal, orang yakin dengan produk kita patuh syariah.
  • Ya, sebab sekarang ramai orang bincang pasai takaful, mereka kata takaful sama ja.. tak patuh syariah
  • Betul, aku setuju. aku harap dengan melaksanakan langkah-langkah ni kita dapat sampaikan maklumat yang jelas dan tingkatkan  penguasaan takaful.
  • Tapi ada sesetengah orang kata, apa-apa yang diberi oleh takaful selepas kematian tu wasiat atau faraid
  • Mereka sebenaqnya tak dapat bezakan wasiat atau faraid denagn Conditional Hibah. Apa yang takaful beri pada waris adalah berdasarkan Conditional Hibah.
  • Ya..sama-sama.
  • Ok lah Ali, aku minta diri dulu, ada kerja lain nak siapkan ni.
  • Ok Fikri, terima kasih na..
More Storyboards By fatin97
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class   •   Quick Rubric   •   abcBABYart   •   Storyboard That's TpT Store