.

.
  Copy


More Options: Make a Folding Card




Storyboard Description

This storyboard does not have a description.

Storyboard Text

  • Habistu apa yang pihak berkuasa boleh buat?
  • Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) kena ambek tindakan untuk tangani masalah sensitif ni.
  • So, Luqman, sebagai pengguna apa yang kita boleh buat untuk bendung isu ni?
  • Banyak cara yang kita boleh buat macam  viralkan, buat aduan pada pihak berkuasa dan takyah beli barang depa.
  • Pengguna boleh buat aduan kat KPDNKK biaq pihak KPDNKK buat tindakan yang sepatutnya.
  • La ni, viral kan kuasa besaq dalam media sosial sebab semua masalah yang dihebahkan mesti akan jadi gosip panas. So, bila kita viralkan benda ni mesti lepas ni semua orang sedaq dan berhati-hati untuk beli ikan kering tu.
  • Last but not least, sebagai pengguna kita kena boikot barang-barang yang macam ni sebab kuasa beli ada pada kita. So, kalau tak ramai yang beli konfem pembekal takkan dapat untung yang banyak. Last-last depa akan pebaik cara depa proses ikan tu.
  • Kalau macam tu tak jadi lah aku nak beli sebab ada unsur-unsur syubhah
  • Terima kasih Luqman , atas maklumat yang kau bagi. 
  • Sama-sama Ikram.
  • Betul3!! (gaya upin-ipin) kita takyah beli lah.
More Storyboards By hanirarun
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class   •   Quick Rubric   •   abcBABYart   •   Storyboard That's TpT Store