industriella rvolutionen

industriella rvolutionen
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

This storyboard does not have a description.

Storyboard Text

  • Det som drev revolutionen var utvecklingen av fabrikerna och dess maskiner. Muskelkraften, i form av människor och djur, ersattes av maskinkraft. Detta ledde till att produktion, både gällande jordbruk och i fabrikerna effektiviserades
  • Detta gynnade framförallt fabriksägarna, när bönderna fick lämna sina ägor på landsbygden ledde de till att fabriksägarna fick ytterligare arbetskraft. Förutom detta ökade även efterfrågan på produkter som fabriken framställde, vilket resulterade i att fabrikernas kapital ökade ytterligare.
  • I samband med detta började även exporten ta fart, Storbritannien skapade sig kontakter med andra länder, dit de kunde sälja produkter och därmed tjäna pengar. Detta gynnade även landet i sig, då de skapade sig ett kontaktnät samt att ekonomin utvecklades.
  • Landets ekonomi hade redan börjat förändra sig sedan tidigare, dock tog det en ytterligare framgång till att ha en industriekonomi.
  • Jag vill inte att denna hemska revolutionen ska ske. Jag flyttade in till stan i hopp om ett bättre liv i fabrikerna. Men så blev det inte. Vi har dåliga arbetstider och dålig lön, visst är jag van att jobba många och långa timmar utan paus.
  • Nu när denna revolutionen sker får vi se en annan del av verkligheten, den med långa arbetstimmar på natten och barn som måste krypa in i maskinerna för att ingen annan kan göra det.
  • Jag var från början en bonde som hade hopp om att det skulle bli bättre genom industriella revolutionen, men jag har ångrat mig. Jag vill inte att den ska fortsätta så som den gör.
  • Dock ledde revolutionen till bra och dåliga saker trots fruktansvärda förhållande i fabrikerna och samhället.
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art