Surat Cinta Warna Merah

Surat Cinta Warna Merah
  Copy


More Options: Make a Folding Card




Storyboard Description

This storyboard does not have a description.

Storyboard Text

  • Hey Afiq, lama tak jumpa ko. Ko apa khabar ? Baru abes kelas ke ?
  • Lupa pulak nak bagi salam. haha.Tkde la aku ingat nak ajak ko lepak kat PKNS Shah Alam. Lama doh kita tak lepak sama-sama. Jom weh sambil-sambil tu aku nak release tension sbb assignment banyak sangat.
  • Waalaikumussalam, Alhamdulillah aku sihat ajaa. Aah aku baru je abes kelas Ekonomi Islam.Hang nak ape Akif ?
  • Haa aku onz je. Lama gak aku tak keluar dari UPSI nih. Asyik terperap je bosan gak.Haha
  • Wah kete baru nampak. Bila hang beli kete baru. Tak habaq kat aku pon.
  • Woahh untunglah. Harap hang bole la gunakan kete ni dengan baik.
  • Of coz I will. Hehe. Okey jom lah gerak tkut nanti jalan jammed pulak.
  • Takdelah ni kete parents aku la. Dorang bagi aku pinjam. Yela sbb kat rumah tu banyak sangat kete tak guna. Tu yang aku bole bawak UPSI.
  • Apa cita ko punya kajian lapangan yang ko update kat story ig masa tu ? Kumpulan ko interview MBSA pasal dasar fiskal kan ?
  • Okey je. Aah kumpulan kami interview pasal dasar fiskal. Hang tahu tak pegawai kat MBSA tu cakap pelajar U merupakan salah satu punca pendapatan MBSA berkurang. 
  • Aik napa pulak ?
  • Jadi ape kene mengena pelajar U dengan pendapatan MBSA ?
  • Haa tu la hang tak tahu.Meh aku habaq kat hang. Kebanyakan pelajar U hanya tahu menggunakan kete je tapi bila part kene bayar saman kebanyakan mereka buat endah tak endah je. 
  • Jadi berdasarkan hasil kajian kami, punca pendapatan MBSA ada tiga iaitu pendapatan hasil cukai, bukan cukai dan terimaan bukan hasil. Pelajar U biasanya menyumbang kepada pendapatan hasil cukai sebab dorang tak bayar parking, saman dan sebagainya.
  • Tapi kan Afiq aku masih tak faham lagi apa kene mengena saman dengan parking dengan tak bayar cukai ?
  • Yela untuk parking termasuk dalam hasil cukai, kalau lah pelajar U tak bayar parking macam mana kerajaan nak dapat hasil cukai  dan kalaulah pelajar U kene saman tapi masih lagi tidak bayar bukankah itu akan mengganggu punca pendapatan MBSA wahai Akif.
  • Ouh okey Afiq. Baru aku faham. Tapi kalau tak bayar kene ape je ?
  • Hah surat merah. Surat ape tu ? Apekah sekeping surat cinta ?
  • Kalau hang tak bayar hang akan dikenakan surat merah dari pihak yang bertanggungjawab.
  • Surat merah tu adalah....Eh kita dah sampai la. Ramai pulak  orang harini kan Akif.
More Storyboards By saiyidahzainal
Explore Our Articles and Examples

Business Resources

All Business ArticlesBusiness Templates

Film Resources

Film ResourcesVideo Marketing

Illustrated Guides

BusinessEducation
Try Our Other Websites!

Photos for Class   •   Quick Rubric   •   abcBABYart   •   Storyboard That's TpT Store