Time Management

Time Management
  Copy


More Options: Make a Folding Card




Storyboard Description

This storyboard does not have a description.

Storyboard Text

  • Eh, dah pukul 8.05am ni. You baru sampai? 
  • Terlambat sikit je. Tak pa la... tak ada orang yang akan check. 
  • Kan dah ada dalam BOC... paling lambat for plant staff masuk ialah 7.45am. Dah start toolbox meeting dah. 
  • Jangan macam tu. Kerja you bagus, jangan sebab selalu lewat datang kerja, rugi kalau kena apa2 nanti. 
  • Takpe la. Orang lain macam tu jugak. 
  • Ye ker? Betul ada orang check? Tapi kalau betul ada problem masuk lambat, macam mana?
  • Kalau ada problem, boleh inform superior kenapa datang lambat. Lepas tu, isi dalam mypassport "Time and Attendance" dalam column "Remarks". Senang kalau we keep the info dalam mypassport, tak lupa nanti.  
  • Betul, ada check. Every quarter HR akan keluar attendance report. Dengar kata, masih ada staffs selalu datang lambat.  
  • Sama jugak pasal "Less Working Hours" tu. Guideline semua ni dah lama ada, cuma this time betul2 nak enforce. Sebab kita patut effective masa kita kerja kan? Kita pun tak nak orang lain asyik tunggu kita kan? 
  • Hmm... baru I sedar. Ada saja orang tunggu dekat workstation nak mintak info pasal kerja bila I lambat masuk. Nanti preparation pun lambat, PTW pun lambat, kerja pun lambat siap. 
  • Sama2. Kalu nak maklumat lebih detail, boleh refer BOC document dalam ECM ya.
  • Terima kasih kerana bagi nasihat ni. I tak akan datang lambat dah. 
  • Ni mesti pasal aku datang lambat banyak kali dah ni
  • Ah, you kat sini . Mai masuk office aku kejap?
  • ok, boss...
  • Ok, I pergi dulu....
More Storyboards By tehgt
Explore Our Articles and Examples

Business Resources

All Business ArticlesBusiness Templates

Film Resources

Film ResourcesVideo Marketing

Illustrated Guides

BusinessEducation
Try Our Other Websites!

Photos for Class   •   Quick Rubric   •   abcBABYart   •   Storyboard That's TpT Store