biologie, hartinfarct sheliny&tess

biologie, hartinfarct sheliny&tess
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

This storyboard does not have a description.

Storyboard Text

  • ik ga uitleggen wat een hartinfarct is, hoe het ontstaat en hoe je dit kan voorkomen. om een hartinfarct te kunnen uitleggen lopen we een dag mee in het leven van Sanne.
  • Sheliny en Tess 2b
  • Sanne heeft vandaag heel erg veel moeite met ballet. Zij lijkt wel pijn in haar borst en arm te hebben.We zijn nog maar net begonnen en het zweet druipt al van haar hoofd af.
  • stekende pijn in de borst en arm tijdens sport of andere inspanningen, kan een teken zijn van een hartinfarct.
  • Sanne besluit eerder naar huis te gaan. De pijn in haar borst en arm werd steeds erger, zij krijgt op straat een hartinfarct. Dit komt doordat een kransslagader van het hart afgesloten raakt. Het deel van de hartspier dat deze kransslagader voorziet van bloed en zuurstof, sterft af. Gelukkig voor Sanne dat er een voorbijganger was die hem kan reanimeren.En met de hulp van een ambulance werd Sanne naar het ziekenhuis gebracht.
  • Sanne word geopereerd en krijgt een bypass. Ondertussen moet ze stoppen met roken, en gezonder gaan eten. Dus minder zout en vet eten. Als ze ook wat minder alcohol drinkt, moet het weer lukken om fit te worden.
  • Met Sanne komt alles goed het enige wat zij nu nog hoeft te doen is goed herstellen van de operatie. Je kunt een hartinfarct dus voorkomen door gezond te eten en voldoende te bewegen. Roken en alcohol zijn slecht voor het lichaam en kunnen tot een hartinfarct leiden.
  • vanaf 18 jaar moet iedereen matig bewegen dat wil zeggen 30 min. per dag 5 dagen in de week. Ben je jonger dan 18 beweeg dan matig een uur per dag. Zo voorkom je dat je later een hartinfarct krijgt.
More Storyboards By tesssheliny
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art