Defisit vs Lebihan (1)

Defisit vs Lebihan (1)
  Copy


More Options: Make a Folding Card




Storyboard Description

This storyboard does not have a description.

Storyboard Text

  • Banyak dah usaha kita buat zul..improve cara kutipan cukai, kuatkuasa undang2, perbaiki perkhidmatan yg kita sediakan untuk org awam dan jugaklah upgrade cara hantar bil & notis..mcm2 lagi kita buat
  • Ya tak ya jugak boss..Boss bagitau ni baru saya ingat.
  • Susah zul kalau kurang sumber ni kewangan ni..takde duit kita tak mampu pun nk urus semua ni untuk kesenangan masyarakat.Kemudahan sosial dgn infrastruktur pun kita tak mampu sediakan kalau takde sumber kewangan yg kukuh.
  • Apa tak ingat nya boss..sampai tak tidur malam buat semua tu.Kita siap buat pertandingan lagi. nak tarik minat masyarakat punya pasal..hahha
  • Kau ingat dulu zul..ada sekali tu kita sungguh2 buat promosi nak galakkan org bayar cukai,saman semua tu. Siap buat pamplet..poster bagai..mcm2 tempat kita pasang nak promosikan semua ni.
  • Masyarakat ni zul, dorang nak kita dtg dekat dgn dorang..senang dorang nak paham pentingnya cukai ni. Kita dah turun tempat dorang pun dorang tak nak bayar.Jadi kita kene la ambik tindakan yg tegas
  • Betul boss!!Kita dah bagitau dorang tapi takmau dengar jugakk..Itu makan diaa
  • Itu laa.Tapi dah buat mcm ni pun ada yg liat lagi nk bayar.Mmg aku hantar kau dgn yg lain je la settle kan.hahaha
  • Kan. Boss suruh je gerak..dgn semangat saya menjalankan tugas saya boss.
  • Heheh..baik boss..Boss dah berjaya ni..mintak bonus sikit yaa boss..hahahaha
  • Mmg kita dah buat mcm2..penguatkuasaan terhadap akaun yg tertunggak pun kita dah buat..apa lagi nak buat..Dah la zul..pergi sambung kerja sanaa..
More Storyboards By 9b79c17e
Explore Our Articles and Examples

Business Resources

All Business ArticlesBusiness Templates

Film Resources

Film ResourcesVideo Marketing

Illustrated Guides

BusinessEducation
Try Our Other Websites!

Photos for Class   •   Quick Rubric   •   abcBABYart   •   Storyboard That's TpT Store