Unknown Story

Unknown Story
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

This storyboard does not have a description.

Storyboard Text

  • Oorzaken Franse Revolutie
  • Economisch Vlak voor de Franse Revolutie ging het economisch zeer slecht met Frankrijk, door de vele misoogsten was de graanprijs aanzienlijk gestegen, waardoor ook de broodprijs steeg. Hierdoor kwam de derde stand in zware problemen en ontstond er hongersnood onder het volk.
  • Sociaal Op sociaal vlak waren er ook enkel dingen waar het volk niet blij mee was. Een goed voorbeeld hiervan is de standenmaatschappij, deze bestond uit drie standen. De eerste twee, waren de clerus en de adel. Zij hadden enkel voorrechten, zoals politieke macht en rechtspraak. Verder hoefden ze ook geen belastingen betalen. Tot grote spijt en ergernis van de derde stand, want je kon alleen maar tot deze stand behoren, door erin geboren te worden. De derde stand, dit was het gewone volk, had alleen maar plichten en geen rechten. Er was ook een enorme diversiteit onder deze derde stand, van stinkend rijk, tot straatarm. Dit alles werd door de derde stand als zeer onrechtvaardig geacht.
  • Politiek Op politiek vlak was het vorstelijk absolutisme erg afgezwakt en waren er teveel uitzonderingen, voorrechten waardoor er wanorde en onvoldoende inkomsten waren. Vooral de burgerij (het rijke gedeelte van de derde stand) had problemen en aanvaardde de huidige stand van zaken niet meer. Ze betaalde namelijk zeer veel belastingen, maar kregen geen politieke verantwoordelijkheid.
  • Financieel Op financieel vlak was er ook een groot probleem. De staatskas ging failliet, want er waren meer uitgaven dan inkomsten. Alle inkomsten kwamen van de derde stand en het grootste gedeelte van de uitgaven ging naar de eerste en tweede stand. Dit tot grote ergernis van de derde stand, want zij werkte heel hard en verdienden bijna niets door de hoge belastingen. De eerste en tweede stand daarin tegen, leefde van het geld van de belastingen, deden zelf bijna niets en moesten ook geen belastingen betalen.
More Storyboards By d21ffed9
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class   •   Quick Rubric   •   abcBABYart   •   Storyboard That's TPT Store