Срокове за Студената Война - Космическата Раса и Оръжейната Раса

Срокове за Студената Война - Космическата Раса и Оръжейната Раса
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Условия за Студената война - Космическата раса и състезанието за оръжия - С помощта на графична паяка учениците създават карта на думи, за да идентифицират и обяснят основните терминология при дефинирането и разбирането на оръжието и космическата раса от Студената война. Това ще позволи на студентите да разберат колко близо са страните в ядрената война, както и да укрепят идеята за взаимно сигурно унищожение, а именно ядреното унищожение и на двете страни, ако първо трябва да атакувате. Студентите ще могат да обяснят и дефинират термините, които задълбочават разбирането на двата технологични раси, както и как се стимулира напрежението между двете суперсили на света. Дейността също ще придаде вяра на непрекъснато разширяващите се технологични разработки, които продължават да оформят нашия свят днес.

Storyboard Text

 • SPUTNIK I
 • КОСМИЧЕСКА РАСА
 • АПОЛО 11
 • Спутник I е името на съветския сателит, стартиран през 1959 г. Той е първият орбитален спътник, който някога е стартирал, и се смята за голямо постижение на руснаците. Въпреки това, във връзка със Студената война, той увеличава напрежението и страха от съветско нападение и цялостно съветско господство. Той също така увеличи усилията на Америка да подобри космическите си програми.
 • Терминът "космическа раса" се отнася до усилията и подобренията в космическите технологии на САЩ и на съветската страна. Чрез инициирането на увеличаване на финансирането и научните изследвания двете страни се стремяха да се измъкнат взаимно в състезанието за космоса. Съветите ще изпълнят пускането на първия спътник в космоса, Спутник I.
 • Аполон 11 е космическата мисия, провеждана от Съединените щати, която ефективно поставя първия човек на луната. Стартирала на 20 юли 1969 г., кацането на Луната се разглеждало като връх на космическата надпревара. Също така тя доведе до размирици или мирни времена между съветите и САЩ по отношение на техните отношения.
 • ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ
 • КАРТА НА ДУМИТЕ: СЪСТЕЗАНИЕТО ЗА КОСМИЧЕСКОТО ПРОСТРАНСТВО
 • СЪСТЕЗАНИЕ ПО ОРЪЖИЯ
 • МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНИ БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ
 • Ядрените оръжия функционират извън ядрените реакции и се смятат за оръжия за масово унищожение. През 1945 г. САЩ отхвърлиха две ядрени атомни бомби за Япония и САЩ и Съветският съюз се стремяха да складират и да създадат колкото се може повече опустошителни оръжия. Това обаче също доведе до реализирането на взаимно уверено унищожение.
 • Състезанието за оръжия се отнася до усилията както на Съветския съюз, така и на Съединените щати да увеличат и да издигнат ръцете си. По-специално, това е раса на ядрено оръжие, което определяше Студената война. Състезанието в нарастващи ръце доведе до още по-голямо напрежение и страх от ядрени атаки и заплахи между двете страни.
 • "МКБМ" е съкращението, използвано за описание на междуконтинентални балистични ракети или ракети, които могат да бъдат изстреляни между един континент и друг. Тези видове оръжия помагат да се увеличи страхът, както и от страна на руснаците и американците да увеличат защитата и оръжията си.

Image Attributions

More Storyboards By bg-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art