Историята на Холокоста - Жертвите на Холокоста: Primo Levy

Историята на Холокоста - Жертвите на Холокоста: Primo Levy
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

История на плановете за уроци по Холокоста - Жертви на Холокоста: Primo Levy - Живот в концентрационни лагери

Storyboard Text

  • Леви, Примо. Оцеляване в Аушвиц. С. С. Колиър Макмилан, 1986 г. Печат.
  • "Бях пленен от фашистката милиция на 13 декември 1943 г. Бях на двайсет и четири години, с малка мъдрост, без опит и решителна тенденция - насърчавана от живота на сегрегацията, наложена ми през последните четири години от расовите закони - - да живея в един нереалистичен свят, в който живея с цивилизовани картезиански фантоми, от искрени мъжки и безкръвни женски приятелства, култивирах умерено и абстрактно чувство за бунт.
  • "В момента на пристигането ми, т.е. в края на януари 1944 г. в лагера имаше около сто и петдесет италиански евреи, но в рамките на няколко седмици броят им нарасна до над шестстотин. В по-голямата си част те се състоеха От цялото семейство, заловени от фашистите или нацистите чрез неразумността им или след тайни обвинения.Няколко се бяха предали спонтанно, отчаяно отчаяно, или защото нямаха средства да оцелеят или да избягват отделяне от завладяваща връзка , Или дори - абсурдно - да бъдат в съответствие със закона. "Имаше и около сто югославски военни интернирани и няколко други чужденци, които бяха политически подозрителни".
  • "След по-малко от десет минути всички събрани мъже бяха събрани заедно в група. Какво се случи с другите, с жените, с децата, със старите хора, които не можехме да установим нито тогава, нито по-късно: нощта ги погълна , Чисто и просто ... Знаем, че в нашия конвой не повече от деветдесет и шест мъже и двадесет и девет жени влязоха в съответните лагери на Моновиц-Буна и Биркенау, а от всички останали - повече от петстотин души , Никой не живее два дни по-късно ... и че по-късно по-опростеният метод често се възприемаше просто да се отварят вратите на вагона без предупреждение или инструкции към новопристигналите хора, които случайно се спускаха от едната страна Конвоят влезе в лагера, другите отидоха в газовата камера.
  • "Зората дойде върху нас като предател; Сякаш новото слънце се издигна като съюзник на враговете ни, за да помогне в нашето унищожение.
  • "Дори и на това място може да оцелее и затова човек трябва да иска да оцелее, да разкаже историята, да свидетелства; И за да оцелеем, ние трябва да се принудим да спасим поне скелета, скелето, формата на цивилизацията. Ние сме роби, лишени от всяко право, изложени на всяка обида, осъдени на определена смърт, но ние все още притежаваме една сила и ние трябва да я защитаваме с цялата си сила, защото тя е последната - силата да откажем нашето съгласие ".
More Storyboards By bg-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class   •   Quick Rubric   •   abcBABYart   •   Storyboard That's TPT Store