Д-р Джекил и г-н Хайд Теми, Мотиви и Символи

Д-р Джекил и г-н Хайд Теми, Мотиви и Символи
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Джекил и Хайд теми, мотиви и символи сценария

Storyboard Text

  • ВРАТАТА
  • ПРИМЕР
  • ФИЗИОНОМИЯТА НА ХИДЕ
  • Самата вратата е средство за влизане на Хайд и безпрепятствено прекратяване на резиденцията на Джекил. Тя дава на Джекил най-голямата свобода да прегърне вътрешното си зло, да стане Хайд и да отиде в града, занимавайки се с лоши злоупотреби, без да бъде държан отговорен пред своите слуги или приятели. Когато Джекил решава да спре да се превръща в Хайд, той смачква ключа до вратата под петата му; Обаче, в крайна сметка не спира злото Хайд да се върне.
  • Лицето на Хайд излъчва чисто зло; Самото му зрение вдъхва хората да го мразят, да се страхуват от него или да бъдат напълно отблъснати от него. Енфийлд казва: "Има нещо нередно с появата му; Нещо неприятно, нещо очевидно отвратително. "Самият Хайд е малък в ръст, защото той е част от личността на Джекил, която не е била подхранвана: злата страна, която е била репресирана от години.
  • СОЛТА
  • Солта, която Джекил използва, за да завърши и усъвършенства своя експеримент, се оказва нечиста. Иронията е, че това нечисто е това, което позволява експериментът да работи и изважда нечистотата в Джекил. Когато Джекил се мъчи да остане като Джекил, той открива, че всички нови проби от тази сол са чисти и той осъзна грешката. В този момент Джекил осъзнава, че не може да бъде спасен.

Image Attributions

More Storyboards By bg-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art