Историята на Холокоста - Животът в Аушвиц

Историята на Холокоста - Животът в Аушвиц
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Историята на уроците по холокоста - Животът в Аушвиц - Животът в концентрационните лагери

Storyboard Text

 • 1. ПРОЦЕС НА ПОДБОР
 • 2. ПРИСТИГАНЕ В АУШВИЦ
 • 3. УСЛОВИЯТА НА ЖИВОТ
 • Процесът на подбор, в който евреите и другите етнически групи са били заведени в лагери за концентрация / смърт, започва с идентификация. Евреите, циганите, враговете на нацистките режими, военнопленниците и други бяха идентифицирани и принудени да се качат на влакове, които ги доведоха в различни лагери, единият от които беше Аушвиц. Общо над 1,3 милиона души са били депортирани в Аушвиц, а от тях 1,1 милиона са били убити.
 • 4. ТРУД / РУТИННИ
 • Депортираните пристигнаха в Аушвиц най-вече с влак. Няколко влака пристигат всекидневно през 1942 година. През 1944 г. в лагера са положени писти, за да се подпомогне транспортирането на 440 000 унгарски евреи. При пристигането те бяха принудени да излязат от влаковете, оставяйки всичко останало. Веднага затворниците бяха определени като способни или неспособни. Ако се сметнат за твърде слаби, те са изпратени незабавно до смъртта си.
 • 5. НАКАЗАНИЯ / НАРУШЕНИЯ
 • Затворниците, които са оцелели от първоначалния процес на подбор, са били принудени да издържат на лоши условия на живот. Те бяха разпределени в дървени казарми, където ще бъдат настанени до няколкостотин затворници. Имаше малка защита срещу природните елементи, а казармата обикновено съдържаше две малки печки за топлина и без прозорци. Санитацията по същество не съществува и затворниците са принудени да използват малкото налични ресурси за извършване на ежедневните санитарни функции.
 • 6. ОТПЪТУВАНЕ
 • Всяка сутрин е извършено повикване. Преобръщането можеше да продължи няколко часа, тъй като затворниците издържаха метеорологичните условия. Всеки затворник беше назначен да изпълнява задача в Аушвиц, а най-много работеше около разширяването на лагера, събирането на ресурси или изхвърлянето на починалия. Въпреки това, ако труда на затворника липсваше, те бяха убити. В края на деня беше взето друго повикване, което отново можеше да отнеме часове. Дните бяха дълги и напрегнати по вече отслабените затворници.
 • По отношение на нарушенията, всичко и всичко може да се счита за наказуемо. Нарушенията включват кражбата на допълнителна храна или дрехи или извършването на труд за очакванията на нацистките надзорници. По-често наказанието обикновено означаваше смърт за всяко нарушение, за да се подчини на подчинението, и да напомни на всички, че съпротивата е безполезна.
 • От 1,3 милиона души, заведени в Аушвиц, 1,1 милиона са били убити. Аушвиц стана първичен лагер на смъртта към 1944-45 г., тъй като мнозина бяха доведени там само за цел да бъдат екзекутирани. Въпреки това лагерът е освободен през 1945 г., а няколко хиляди оцелели са все още там, слаби и болни. Бягството беше много малко между тях. С приближаването на съветските сили мнозина бяха принудени на смъртни команди в други лагери.

Image Attributions

More Storyboards By bg-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art