Теми, Символи и Мотиви в Харисън Бержерон

Теми, Символи и Мотиви в Харисън Бержерон
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Харисън Бержерон Теми, Символи и Мотиви

Storyboard Text

  • ЗАТРУДНЕНИЯТА
  • ПРИМЕР
  • БАЛЕРИНИТЕ
  • Недостатъците са определени за хора, които надхвърлят прага на "нормалното", според правителството. Недостатъците запазват идеята за "равнопоставеност", а тези, които не се съобразяват с този идеал, се наказват сериозно от правителството. Недостатъците осигуряват известно усещане за безопасност, при което хората вече не трябва да се конкурират, мислят или чувстват, като позволяват на правителството да остане под контрол.
  • Балерините получават неблагоприятни условия, включително използването на маски, за да скрият различията си. Джордж гледа балерините и идва в него, че може би не трябва да бъдат с увреждания ... те са толкова тромави и възпрепятствани от недостатъците им, че умът на Джордж инстинктивно разбира, че нещо не е наред. Преди такава предателна мисъл да се задържи, той е прекъснат от шума на радиопредавателя. Неговият момент на свободна мисъл е потиснат от отговорните.
  • ТЕЛЕВИЗИЯ
  • Това е пропагандната машина на правителството, която използва възможността да рисува способностите на Харисън като опасност за населението. Хейзъл, след като е гледала убийството на сина си на живо, не е в състояние да си спомни защо е толкова разстроена. Тя е объркана от потъмнелия екран и знае, че нещо, което е видяла на телевизора, е тъжно. Тя не изглежда да разбира, че онова, на което е била свидетел, е истинско преживяване, показващо контрола, който телевизията има над живота и ума си.
More Storyboards By bg-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art