Коледна Песен, Свързваща Текста и Себе си

Коледна Песен, Свързваща Текста и Себе си
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Причина и ефект с връзки към текста и за себе си в Коледна песен, от Чарлз Дикенс, Ebenezer Scrooge се променя много, докато остарее. Веднъж любящ, грижовен млад мъж, Скрудж става коварен и кротко, докато остарява. Загубата в живота му го кара да изпитва съжаление за себе си и скоро започва да взима решения, които смята, че ще го задържи от болка. Тези избори често водят до начин на живот, който му пречи да има приятелства и взаимоотношения. След смъртта на своя бизнес партньор Марлей, който също е управляван от алчност в живота си, Скроу е посетен от Марли и призраците на миналото, настоящето и бъдещето. Тези призраци показват на Скруджи как се разгръща животът му, като решенията му карат как той да управлява отношенията си или по-точно да избегне каквото и да било. Скроуе осъзнава колко празен е неговият живот и решава, че никога не е твърде късно да прави промени. Той се събужда на Коледа сутрин, нов мъж. Поради нещата, които духовете му са показали, той променя начина, по който се отнася до хората. Студентите трябва да се възползват от тази възможност, за да разберат едно от нещата в миналото на Скрудж, което го накара да се държи така, както го прави. (Идентифицирайте основната причина и ефекта - да сте жалки и алчни, да не показвате грижи за никого и т.н.) След това те трябва да разберат как нещо в миналото им е причинило да действат по определен начин. Може би те са били ужилени от пчела, когато са били млади, така че сега те имат огромен страх от пчели. CCSS.ELA-LITERACY.RL.7.9 Сравнете и контрастирайте измисленото изображение на време, място или характер и историческа следа от същия период като средство за разбиране как авторите на художествената литература използват или променят историята. CCSS.ELA-LITERACY.RL.7.3 Анализирайте как отделните елементи на една история или драма взаимодействат (напр. Как се настройват формите на героите или парцела).

Storyboard Text

  • - Какво ви е изгонил Идол? - възкликна той.
  • ВРЪЗКА С ТЕКСТ
  • "Друг идол ме е изместил и ако може да ви развесели и да ви утеши във времето, както бих се опитал да направя, нямам причина да се оплаквам."
  • - Златна.
  • СВЪРЗВАНЕ КЪМ СЕБЕ СИ
  • 
  • Като млад мъж Скроеж бе ангажиран с любовта си, Бел. Преди да преживеят сватбата, Бел завършва ангажимента, защото чувства, че Scrooge цени пари и престиж над любовта и семейството. Тази загуба на годеницата му е една от причините за неговата горчивина като старец.
  • Майка ми и аз бяхме в автомобилна катастрофа веднъж. Никой не беше наранен зле, но наистина беше страшно! Поради тази катастрофа сега се уверявам, че винаги сме закопчавали коланите си.
More Storyboards By bg-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class   •   Quick Rubric   •   abcBABYart   •   Storyboard That's TPT Store