Теми, Символи и Мотиви в "Черната Котка"

Теми, Символи и Мотиви в "Черната Котка"
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Черната котка от Едгар Алън По "Теми, символи и мотиви"

Storyboard Text

  • ВИДЕНИЕТО
  • ПРИМЕР
  • ЧЕРНО-БЯЛАТА КОТКА
  • Видимостта или изгореното изображение на Плутон, висящ от чук, изгорен в мазилката на стената на къщата, плаши разказвача. Докато той знае, че трябва да има някакво логическо обяснение за него, той също разбира, че има основание да се страхува от веригата от събития, настъпила след убийството на котката: огън, в който губи всичко, а сега Изображението на тази котка и ужасното й дело са отпечатани на стената на дома му.
  • На първо място, черно-бялата котка изглежда като шанс да компенсира това, което е направил с Плутон. Обаче при откриването на тази котка също липсва око, разказвачът отново е заслепен от вина. Той вижда себе си като неподходящ за обичта на котката и започва да го гледа като заплаха. Наистина, бял пластир на гърдите на котката започва да прилича на бесилка, която разказвачът знае, че заслужава. Котката в крайна сметка носи справедливост и преценка на разказвача, като помага на полицията да открие тялото си.
  • В МАЗЕТО
  • Мазето позволява на разказвача бързо да втвърди тялото на жена си, без да се тревожи за това, че е открита. Той е толкова доволен от себе си, че идва с идеята да я скрие там, че той спи в мир в продължение на дни. Заедно с отсъствието на черно-бели котки, разказвачът е почти радостен, докато върви около мазето с полицията, знаейки, че никога няма да я намерят. Той вижда избата като място на спокойствие в сравнение с това, което се бие в собствения си ум в продължение на много години.
More Storyboards By bg-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art