Диаграма на Графиката за Бегача на Кайт

Диаграма на Графиката за Бегача на Кайт
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Крайните Резюмета на Кайт Бегач - Диаграма на Кат. Бегач

Storyboard Text

 • ИЗЛОЖЕНИЕ
 • КОНФЛИКТ
 • ПОВИШАВАНЕ НА ДЕЙСТВИЕТО
 • Романът започва през 2001 г., като Амир споменава, че е получил обаждане от приятеля на баща си Рахим Кан. Спомня си нещо, което се случи през 1975 г., когато той живееше в Афганистан заедно с баща си, слугинята на баща си Али и синът на Али, Хасан. Али и Хасан са Хазари, а Амир е Пащун. Баба, баща на Амир, е успешен бизнесмен, а Амир никога не изпитва чувството, че може да изпълни очакванията на Баба за него. Той вижда предстоящ турнир по кайт като шанс да направи Баба горд.
 • ВРЪХНА ТОЧКА
 • Хасан е най-добрият бегач на кайт в Кабул и достоверно лоялен към Амир. Амир леко ревнува от атлетичните способности на Хасан и добротата на баща му към него. Амир обича да чете и пише, но Баба няма търпение за такива неща. Амир печели турнира и Хасан отива да поеме последния хвърчило. Когато Амир отива да го търси, той го намира в една алея с Асеф, местния бунтовник, който идолизира Хитлер. Той гледа как Асеф изнасилва Хасан, но се страхува да се намеси.
 • ПАДАЩО ДЕЙСТВИЕ
 • Амир се срамува, че не помага на Хасан и го избягва. В крайна сметка той го опипва за кражба и докато Баба му прощава, Али и Хасан напускат така или иначе. През 1981 г. Баба и Амир бягат от битката в Афганистан за Калифорния, където Баба работи на бензиностанция. Амир завършва гимназия, среща и се ожени за Сорая, дъщеря на бивш мощен генерал. Баба умира от рак на белия дроб, Амир става писател, а Амир и Сорая откриват, че не могат да имат деца.
 • РЕЗОЛЮЦИЯ
 • През юни 2001 г. Амир получава покана от Рахим Кан да му каже, че има начин да бъде отново добър. Амир се завръща в Афганистан, за да открие, че Хасан има син, който сега е сирак, след като Хасан и съпругата му са били убити. Той също така научава, че Хасан е син на Баба, неговият полу-брат. Сохраб е взет от Асеф, който сега е талибански служител, и той се злоупотребява със сексуална експлоатация. Амир се изправя срещу Асеф, който го бие злобно, докато не бъде спасен, когато Сохраб стреля Асфеф в очите с прашката си.
 • Амир избягва със Сохраб, но Амир е тежко ранен. Фарид го отвежда в болница в Пешавар. Първоначално Рахим хан казал на Амир, че има двойка, която управлявала сиропиталище в Пешавар, която щеше да се погрижи за Сохраба, но скоро открива, че нито една двойка не съществува. Рахим хан беше в лошо здраве и вероятно е починал. Амир завежда Сохраб в Исаламабад, където открива, че Сохраб е оттеглен и се страхува, че ще бъде изоставен.
 • Амир и Сорая се съгласяват да донесат Сохраба в Америка, но те са каменни на американското посолство, защото няма начин да се докаже, че Сохраб е сирак. Амир казва на Сохраб, че може да се наложи да се върне в сиропиталището и Сохраб се опитва да се самоубие. Амир намира начин да го върне обратно в САЩ. Пристигат в Калифорния, а Сохраб остава мълчалив, докато се качат един ден. Амир предлага да изпълни хвърчилото на Сохраб "хиляда пъти" - отвърна той с думите на Хасан.
More Storyboards By bg-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art