Вълшебството на Данте - Символи и Теми

Вълшебството на Данте - Символи и Теми
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Символи и теми в адската адвокатска магия - Върховното на Данте

Storyboard Text

  • ТРИТЕ СЪЩЕСТВА
  • ПРИМЕР
  • ПОРТИТЕ НА АДА
  • Трите зверове представляват Светлината, от която Данте се опитва да избяга, особено в горчивината си на изгнание. Неговата духовна пътека на праведност е блокирана от тези три отвратителни същества и той се нуждае от човешки разум (Вергил), за да го спаси и да му помогне по този път на смут в духовно съчетаване с Бога. Изгнанието на Данте е най-мрачните му дни и той трудно намира смисъла на изгнанието си за Божия по-голям план.
  • Грехът води до горко, до отпадане, до вечна скръб. Самата ада е съществувала пред човека и ще съществува вечно, защото наказанието на греха никога не може да свърши. Затова всички души, които влизат (с изключение на тези на небесна поръчка, като Данте), трябва да изоставят всяка надежда за връщане; По дяволите е вечността. Шансът им да бъдат "добри" хора завършва със смъртта им; Няма да се върне да променя нищо.
  • ОСТАВЕТЕ ВСИЧКИ НАДЕЖДА, КОИТО ВЛИЗАТЕ ТУК
  • ВЕРГИЛИЙ
  • Данте лично се възхищаваше на работата на Върджил и го видя като глас на разума в безбожен свят, който още не беше виждал благословението на християнството. Затова той призовава Върджил да бъде неговият водач през многото забележителности, които ще види и ще преживее. Декларациите на Върджил ще отразяват разума на човека и ще придружават Данте, докато Божествената любов не може да поеме. Данте казва, че човешкият разум може да докара досега един човек в духовното си пътуване и Божествената любов ще трябва да отведе човека до края на пътя.
More Storyboards By bg-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art