Теми, Символи и Мотиви в "Кайт Бегач"

Теми, Символи и Мотиви в "Кайт Бегач"
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Темите за Течащи Кайт, Символи и Мотиви

Storyboard Text

  • ХВЪРЧИЛА
  • ПРИМЕР
  • ИСТОРИЯТА НА ROSTAM И SOHRAB
  • Хвърчилата са въпрос на чест и гордост. Зимният турнир е възможност за Амир да впечатли най-накрая баща си. Инструктите на хеликоптера на Хасан го превръщат в най-доброто в града, но изтичането на последния хвърчило води до нападение и унижение. Хвърчилото е забранено малко след като талибаните поемат. Хвърчилата са това, което най-накрая донесе заедно Сохраб и Амир, обратно в Съединените щати. Това е първият път, когато Сохра се усмихва, откакто е приет от Амир и Сорая.
  • Като млади момчета Хасан се радваше да слуша историята на Ростам и Сохраб. Историята описва легендарния боец, който бори сина си на бойното поле, но никой не знае истинската идентичност на другия. Ростам в крайна сметка убива Сохраб и след това открива, че Сохраб е негов син. Тази история отеква на Хасан и Амир, които не знаят, че са братя, а Амир се надига от Хасан, като го очертава за кражба. Докато Амир открива самоличността на Хасан години по-късно, Хасан е мъртъв.
  • SOHRAB
  • МЕДНИТЕ КОКАЛЧЕТА
  • Сохраб става символ и движеща сила за Амир в търсенето на изкуплението за това, което е направил с Хасан. Докато Амир не може да спаси Хасан и той открива връзката си твърде късно, той може да спаси Сохраб от ръцете на Асеф. Даването на Шохра шанс за нов живот в Америка и постоянен и сигурен дом е начин, по който Амир може да се справи с предателството си към Хасан. Сохраба също заема мястото на детето, което Амир и Сорая никога не могат да имат.
  • Медните кокалчета се появяват за пръв път в началото на романа, когато Асеф почти бие Амир, за да се разхожда с Хасан, Хазара. По-късно, когато Амир отива да спаси Сохраб от талибаните, Асеф казва, че трябва да спечели свободата на Сохраб. Изважда медните кокалчета и продължава да побеждава Амир почти до смърт, докато Амир отново се спаси от малко момче с прашка.

Image Attributions

More Storyboards By bg-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art