Диаграма за Приказка за два Града

Диаграма за Приказка за два Града
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Приказка за две Градове Графика на Диаграмата

Storyboard Text

 • ИЗЛОЖЕНИЕ
 • КОНФЛИКТ
 • ПОВИШАВАНЕ НА ДЕЙСТВИЕТО
 • През 1775 г. господин Лорри, банник в Лондон, се среща с жена, на име Луси Манте, за да я вземе, за да види баща си, френски лекар, който е освободен от затвора след 18 години. Романът се придвижва напред до 1780 година, когато човек, на име Чарлз Дарнай, е съден за измяна. Луси и Лори са двамата свидетели на прокуратурата, но когато защитникът г-н Stryver посочва силната прилика между неговия помощник Сидни Картън и Дарнай, журито освобождава Дарнай от разумно съмнение.
 • ВРЪХНА ТОЧКА
 • Дарнай и Луси бързо се влюбват и той се покорява на доктор Манет. Дарнай обаче не е този, за когото той твърди, че е: всъщност е френски благородник, син на маркиста Св. Ермонде, но се е отказал от фамилното си име. Докато Дарнай изгражда семейство и дом в Англия заедно с Лусий, френските селяни продължават да се бунтуват. По-специално, собственици на винопроизводители "Свети Антоан" Ърнест и Мадам Дефард са лидери в бунта.
 • ПАДАЩО ДЕЙСТВИЕ
 • На 14 юли 1789 г. революционерите забиват крепостта Бастилия. Defarge отива в килията, където се намира д-р Мантет и търси нещо. Малко след това замъкът на маркиза изгаря и селяните арестуват господин Габел, събирач на данъци и настойник. Той пише на Дарнай за помощ. Дарнай решава да се върне в тайна в Франция, за да не се тревожи Луси.
 • РЕЗОЛЮЦИЯ
 • Дарнай е арестуван във Франция и лишен от свобода в Ла Форс. Революционерите разбрали, че всъщност е Маркиз Свети Ермонде. Луси и д-р Манет пристигат и посещават господин Лори на мястото на Телсън. Д-р Манет е мъченик заради каузата заради времето си в Бастилията. Той използва това, за да опита да освободи Чарлз от затвора, но остава там още една година и три месеца. Той е оправдан от обвиненията, но скоро ще бъде арестуван, преди да се върне в Англия.
 • Мис Прос и Джери Крунчър се срещнат с брат Соломон, който сега е начело на Джон Барсад. Сидни Картън се появява и изнудва Барсад да му помогне да влезе, за да види Чарлз в затвора. Той знае, че Роджър Сли е все още жив и че Барсад шпионира както за революционерите, така и за английското правителство. При следващото изпитание Чарлз е осъден на смърт, защото баща му и чичо му са изнасилили сестра на мадам Дефард и са убили своя зет и брат.
 • Д-р Манета бе помолена да помогне за спасяването на сестрата на Мадам Дефард и да разбере историята, затова пише писмо до държавния министър за престъпленията на маркизма. Той е затворен след това. Мадам Дефарга се опитва да убие Луси и дъщеря й, но е застреляна от госпожица Прос. Междувременно, точно преди екзекуцията на Чарлз, Картон го наркотизира и превключва местата си с Чарлз, като вместо това жертва собствения си живот, в крайна сметка намирайки чувство за цел в живота си.
More Storyboards By bg-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art