Теми, Символи и Мотиви в Крал Лир

Теми, Символи и Мотиви в Крал Лир
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Теми, Символи и Мотиви в Крал Лир

Storyboard Text

  • УЧЕНЕТО И СЛЕПОТАТА НА ГЛОСТЪР
  • ПРИМЕР
  • БУРЯТА
  • Както крал Лиър, така и граф Глостър изпуснат очевидната преданост и любов към честните си деца в полза на ласкателството и лъжите на другите си деца. Това в крайна сметка води до тяхното разрушение и смърт. Глостър също страда от физическа слепота в ръцете на Корнуол, който същевременно разкрива грешката на Глостър в доверието на Едмънд. Глостър е оставен да се скита без физическа видимост, но наистина за пръв път вижда грешката на своето решение.
  • Точно по същото време, когато крал Лир осъзнава истинския характер на дъщерите си Гонрил и Регън, както и грешката му да унищожи Корделия, голяма буря започва да яростява. Той отразява собствената си вътрешна бъркотия, заедно с неравновесието на властта в Великата верига на битието. Други герои отбелязват, че това е една от най-лошите бури, които някога са били свидетели, което допълнително потвърждава идеята, че тъй като короната е в криза, небето се бунтува с насилие.
  • ДЕГИЗИРОВКА
  • КЛАСИЧЕСКИТЕ КУЛТУРИ
  • И Едгар, и Кент трябва да използват прикриване. За Кент иска да защити Лиър от злите му дъщери. Той се прикрива и става верен служител на краля, като поддържа връзка с Корделия. Също така, Едгар трябва да се прикрие като просяк, за да избегне гнева на баща си, причинен от Едмънд. Той запазва прикритието си, докато не успее да победи Едмънд в правилната битка, въпреки че откровението му за неговата самоличност на баща му го кара да умре от скръб и радост.
  • По време на пиесата героите посочват различни гръцки и римски богове и идеи. Крал Лир често извиква боговете за търпение или за гняв, а по време на пиесата се споменават Аполон, Юпитер, Джоу, Джуно и Купид. Едгар, като "Том" споменава Нерон. Крал Лиър нарича Едгар "гръцки философ" и намира роднинство с Едгар, който се превръща в трети човек като "Том", защото самият Лир започва да се промъква в някакъв вид развеселена лудост.
More Storyboards By bg-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art