Тези Зимни Неделни Думи за Избор

Тези Зимни Неделни Думи за Избор
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Тези зимни неделя от Робърт Хейдън Word Choice - преподаване на стихотворения и стихотворения

Storyboard Text

  • ДИКЦИЯ
  • ЗВУКОВИ УСТРОЙСТВА
  • Бащата на говорителя "стана рано / и всеки ден облече дрехите си". Недъгавите, опростени фрази помагат да се характеризира бащата като обикновен работник от страната. Работи с ръцете си и може да има ограничено образование.
  • Стихотворението съдържа няколко случая на алитериране в фрази като "синьо-черно студено" и "пожар". Повторението на звуците "b" предполага студ. Той предизвиква звука на зимния вятър, треперещите устни и израза "brrrr".
  • Самият говорител използва по-гладка дума, за да обясни, че той "ще се издигне и облече" Сложните глаголи "възход" и "рокля" предполагат разлика между сина и бащата. Синът изглежда по-образован и най-вероятно не разчита на тежък труд, за да съществува.
  • По-нататъшното алитиране с думи като "дрехи", "студено", "напукано", "обаждане" и "хронично" отразява разкриването и разбиването на говорителя. Алисеративният "с" имитира звука на пукнатини на леда или студени дъски, които се чупят и скърцат. Тези обезпокоителни звуци припомнят студения семеен живот на говорителя и пропастта между него и баща му.
More Storyboards By bg-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art