Френската и индийската война, 1754-63

Френската и индийската война, 1754-63

Storyboard Description

Френската и Индийската Война Причини за Плановете за Уроци в Американската Революция История на САЩ

Storyboard Text

  • СЪБИТИЯ
  • ВЕЩИ
  • Великобритания и Франция поискаха контрол над огромните райони на Северноамериканския континент. Британия основно контролираше морското дъно, тъй като Франция гледаше по-навътре в страната. И двете страни скоро започнаха да оспорват кой контролира къде, тъй като техните колониални граници и претенции са несъгласни.
  • Тези разногласия в крайна сметка отбелязаха началото на френската и индийската война. По-специално, британски колонисти предприеха неуспешен опит да завладеят френска крепост на вилиците на река Охайо през 1754 г. След това Великобритания започна кампанията си срещу французите и техните съюзници за контрол върху вътрешните региони на Северна Америка.
  • Великобритания видя необходимостта и възможността да обединят своите колонии в своята война срещу местните американски и френски сили. Те трябвало да накарат колонизаторите да се съберат и да защитят територията си и да претендират за единен фронт.
  • Обединявайки се в Олбъни, Ню Йорк, колониалните лидери от няколко колонии се срещнаха, за да обсъдят техния потенциален единен фронт. Бенджамин Франклин ръководи дискусията, като предложи плана на Съюза за създаване на Съвет на колониалните лидери, който да помогне за диктуване на войната. Тя не успя да получи колониално одобрение, а Британия се поколеба в първия етап на войната.
  • През 1758 г. британските сили започват да завладяват френските и индианските сили. С това ирокезите прехвърлиха верността си към британците и започнаха да се борят срещу французите. През 1759 г. Великобритания нахлува в Ню Франс и завладява град Квебек - основна повратна точка във войната.
  • С падането на Квебек и по-нататъшните победи, Великобритания, Франция и Испания (съюзникът на Франция) се срещнаха, за да подпишат Парижкия договор през 1763 г., което в крайна сметка сложи край на френската и индийската война. Франция се съгласи да предаде всичките си претенции за Северна Америка, както и землището му на изток от Мисисипи. Великобритания спечели войната и постигна своите цели.
  • Независимо от победата войната сериозно затрудни отношенията между британците и колонистите. Бяха се борили твърдо и правеха това в лоялност към Британската империя. По време на войната те са помогнали на британците да постигнат колониалните си цели, за да победят Франция.
  • Британците се смятали за защитници на колонизаторите, сякаш колонистите не бяха направили достатъчно. Колонизаторите, от друга страна, бяха шокирани от слабостта на британските военни. Освен това колонистите се чувстваха така, сякаш сега имаха право да се разширяват в новопридобитите територии и да просперират. Британците обаче се чувстваха различно.
Over 20 Million Storyboards Created
Storyboard That Family