От Плимут Плантация Теми

От Плимут Плантация Теми
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Уилям Брадфорд от Темите на Плантация в Плимут

Storyboard Text

  • ВАЖНОСТТА НА ВЯРАТА
  • ПРИМЕР
  • СИЛАТА НА ОБЕДИНЕНА ОБЩНОСТ
  • Брадфорд и другите пуритани бяха твърдо вярващи в Провидънс или Божията ръка, ръководеща всичко. Когато един особено неприятен кораб бива повален от борда в буря по време на пътуването си в Mayflower, Брадфорд пише, че това се дължи на Божията воля. Вярата на поклонниците винаги е в центъра на писането на Брадфорд и за разлика от някои от колегите му, които пишеха по онова време, той е приписал всички успехи на колонията на силата, която Бог е дал на поклонниците, а не на самия него.
  • Брадфорд пише за първата зима, когато поклонниците страдат много. Той споменава 6 или 7 "здрави", които са направили всичко за болните и немощните. Те правеха всичко това "с готовност и весело, без никакви склонности в най-малка степен, показвайки тук своята истинска любов към своите приятели и братя ..." Това е чувството за обединена общност, която Брадфорд подчертава в целия си разказ - общност, обединена Не само в смут, но и в тяхната вяра и в резултат на това оцелели.
  • ПОСТОЯНСТВО
  • НАГРАДИ ОТ УПОРИТА РАБОТА
  • Независимо от суровата зима, схватките с Pequot, болестите и борбите за изграждане в нов свят далеч от Европа, поклонниците оцеляха и започнаха да процъфтяват. Това се дължи на решимостта им да продължават, въпреки пречките, с които са се сблъскали. Част от това се дължи и на това, че знаеха, че няма място в Англия или в Холандия вече. С нещата, които остават на друго място, постоянството на поклонниците им помага да оцелеят и да запазят вярата си.
  • Поради упоритостта на поклонниците Брадфорд пише за много награди: установяват мирен договор с племената на Наусет, които предоставят на обитателите основна помощ и стоки; Установяване на колонията в Масачузетския залив; Университетът Харвард е основан; Конфедерация Нова Англия се формира; Заселниците са свободни да практикуват своята религия по свое желание. Всички тези неща идват в резултат на усилената работа на обитателите, постоянство и обща вяра в Бога.
More Storyboards By bg-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art