Плакат за Биография на Sacagawea

Плакат за Биография на Sacagawea

Storyboard Description

В тази дейност учениците ще създадат биографичен плакат в чест на живота и наследството на коренно население от Калифорнийския регион между планините. Този пример е за Sacagawea!

Storyboard Text

  • Първото дете на Сакагавея Сакагавея е била бременна през част от пътуването и е родила сина си Жан Батист Шарбоно през февруари 1805 г. Той беше закачливо наречен Pomp от Луис и Кларк. Продължаването на пътуването беше изключително трудно с малко дете, но Сакагавея настоя.
  • Ранен живот Сакагавея е роден около 1788 г. в днешен Айдахо. Тя беше дъщеря на вожд на Шошони. Около 12-годишна възраст тя е отвлечена от членове на конкурентната нация Хидаца. Продадоха я на френско-канадски ловец на кожи на име Тусен Шарбоно и тя стана негова съпруга.
  • Сакагавея
  • 1788-1812
  • Поставете човека тук
  • 1804: Среща с Луис и Кларк Sacagawea и Charbonneau живеели сред Хидаца в днешна Северна Дакота. Мериуедър Луис и Уилям Кларк проучваха Запада, за да намерят път до Тихия океан по заповед на президента Томас Джеферсън. Те наемат Шарбоно да служи като преводач, защото той говори хидаца и френски. Сакагавея също беше доведена за преводач, докато тя говореше Шошони и Хидаца.
  • Пътешествието на Сакагавея с "Откривателския корпус" Въпреки тези предизвикателства, Сакагавея се оказа изключително ценна за експедицията на Луис и Кларк. Тя не само служи като преводач, но и като водач, тъй като познава земята толкова добре. Тя им помогна да се ориентират, да намерят храна за ядене и дори спаси много от важните им запаси, когато лодка, в която се возеха, се преобърна.
  • Събиране с Шошони Тъй като експедицията се нуждаеше от коне, за да продължи пътуването си, Сакагавея заведе мъжете до семейството си, хората от Шошони. Тя беше щастливо събрана със семейството си за кратко. Те търгуваха с провизии и медальон от Томас Джеферсън за конете, необходими за продължаване на пътуването им. Sacagawea продължи с Откривателския корпус на тяхната мисия.
  • Достигане на Тихия океан Групата достига Тихия океан през ноември 1805 г., след като изминава над 2000 мили с кон, лодка и пеша. Съпругът на Сакагавея е платен добре и му е дадена земя за помощта. Въпреки решаващата й услуга, Сакагавея не получи нищо. Умира през 1812 г. малко след раждането на второто си дете Лизет. Днес има паркове, паметници и златна монета, посветени на нейното наследство. Тя е първата индианска жена, която има собствена статуя в Капитолия на САЩ.
Over 20 Million Storyboards Created
Storyboard That Family