Био Плакат на Шиндлер

Био Плакат на Шиндлер

Storyboard Description

Студентите могат да създадат биография на Оскар Шиндлер или други, които са били влиятелни фигури по време на Холокоста.

Storyboard Text

  • Оскар Шиндлер
  • Оскар Шиндлер е роден на 28 април 1908 г. в това, което днес е известно като Чешката република. След гимназията през 1924 г. той има странни работни места и продава селскостопанска техника. Той се жени за Емили през 1928 г. на 20-годишна възраст.
  • Шиндлер се присъединява към пронацистка партия през 1935 г. и става шпионин на германските военни. Той се присъединява към нацистката партия през 1939 г. Той отваря фабрика в Краков, Полша, където около половината от работниците му са евреи. По време на Втората световна война Шиндлер наема все повече и повече еврейски работници, за да ги предпази от концлагерите и смъртта. Той подкупи и плати милиони долари на нацистки и германски служители, за да спаси живота на своите еврейски работници. В крайна сметка той фалира.
  • Оскар Шиндлер създава много списъци, които включват имената на над 1000 еврейски работници. Той твърди, че еврейските му работници са от съществено значение за фабриката му, която произвежда жизненоважни стоки за нацистите. Когато войната приключи, Шиндлер и съпругата му избягаха, защото ако останаха, щяха да бъдат преследвани. Когато умира на 9 октомври 1974 г., той е погребан в Йерусалим и е обявен за праведен езичник за усилията си да спаси около 1200 евреи по време на Холокоста. През 1993 г. Стивън Спилбърг прави филма „Списъкът на Шиндлер“, който моментално се превръща в един от най-важните филми до момента.
  • 1908-1974
  • „Който спаси един живот, спасява целия свят“.
Over 20 Million Storyboards Created
Storyboard That Family