Hatchet - Литературни Устройства

Hatchet - Литературни Устройства

Storyboard Description

Планове за уроци на Hatchet - Авторът на Hatchet използва редица литературни устройства в цялата книга. В самото начало читателят получава прозорец в чувствата, които Брайън се отнася до развода на родителите си и "тайната", която майка му държи. Тъй като самолетът на Брайън се разбива, той има болезнена памет, когато за пръв път осъзна, че майка му крие връзка с "странен мъж". Друго литературно устройство, което читателят вижда рано, е това, което предсказва. Два много съществени случая могат да се видят много рано. Преди да се качи на самолета, за да посети баща си в Аляска, майка на Брайън му подарява подарък: брадва. Брайън смята, че това е странно и е почти неудобно да го постави на поука на майка му. Малко читателят разбира в този момент, че брадвата ще се превърне в съществен елемент в способността на Брайън да оцелее в пустинята.

Storyboard Text

  • РЕТРОСПЕКЦИЯ
  • ПРЕДЗНАМЕНОВАНИЕ
  • НАСТРОЕНИЕ
  • Брайън се връща към "тайната", когато той и неговият приятел карат велосипеди, а Брайън вижда майка си в странна кола със странен мъж. Това беше преди развода.
  • Трябва ли читателят да се чуди защо този конкретен дар може да бъде символичен? Оказва се, че това, което позволява на Брайън да оцелее след самолетна катастрофа.
  • Още от самото начало отношението на Брайън е едно от глупостите. Той е развълнуван от развода на родителите си, "тайната" на майка си и трябва да види баща си само по време на "посещения".
Over 20 Million Storyboards Created
Storyboard That Family