Schindler Bio Juliste

Schindler Bio Juliste

Storyboard Description

Opiskelijat voivat luoda elämäkerran Oskar Schindleristä tai muista, jotka olivat vaikutusvaltaisia henkilöitä holokaustin aikana.

Storyboard Text

  • Oskar Schindler
  • Oskar Schindler syntyi 28. huhtikuuta 1908 nykyisessä Tšekin tasavallassa. Lukion jälkeen vuonna 1924 hänellä oli parittomia töitä ja hän myi maataloustekniikkaa. Hän meni naimisiin Emilien kanssa vuonna 1928 20-vuotiaana.
  • Schindler liittyi natsimieliseen puolueeseen vuonna 1935 ja hänestä tuli Saksan armeijan vakooja. Hän liittyi natsipuolueeseen vuonna 1939. Hän avasi tehtaan Puolassa Krakovassa, jossa noin puolet hänen työntekijöistään oli juutalaisia. Toisen maailmansodan aikana Schindler palkkasi yhä enemmän juutalaisia työntekijöitä suojelemaan heitä keskitysleireiltä ja kuolemalta. Hän lahjoi ja maksoi miljoonia dollareita natsi- ja saksalaisille virkamiehille juutalaisten työntekijöidensä hengen pelastamiseksi. Lopulta hän meni konkurssiin.
  • Oskar Schindler loi monia luetteloita, jotka sisälsivät yli 1000 juutalaisen työntekijän nimet. Hän väitti, että hänen juutalaiset työntekijänsä olivat välttämättömiä hänen tehtaallaan, joka tuotti elintärkeitä tavaroita natseille. Kun sota päättyi, Schindler ja hänen vaimonsa pakenivat, sillä jos he jäisivät, heitä olisi vainottu. Kun hän kuoli 9. lokakuuta 1974, hänet haudattiin Jerusalemiin ja hänet julistettiin vanhurskaaksi pakanaksi pyrkimyksistään pelastaa noin 1200 juutalaista holokaustin aikana. Vuonna 1993 Steven Spielberg teki elokuvan Schindler's List, josta tuli välittömästi yksi tärkeimmistä elokuvista tähän mennessä.
  • 1908-1974
  • "Joka säästää yhden elämän, pelasta koko maailma."
Over 20 Million Storyboards Created
Storyboard That Family