Alegorija u dr. Jekyll i g. Hyde

Alegorija u dr. Jekyll i g. Hyde
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Primjeri alegorija u dr. Jekyllu i gospodinu Hyde Storyboardu

Storyboard Text

 • VRATA
 • REZERVIRATI
 • ALEGORIJSKO ZNAČENJE
 • EDWARD HYDE
 • Čudna vrata koja vode iz stražnjeg dijela kuće dr. Jekylla izlaze na neobičan kutak. Mračno je i nema zvona ili udarca. Zgrada sama izgleda zanemarena i mračna. Izgleda izuzetno mjesto u predgrađu, jer izgleda kao da je nekoć bilo mjesto gdje su se skicasti ljudi objesili.
 • Sama vrata su sredstvo za Hyde da uđe i napusti Jekyllovu rezidenciju nesmetano. To daje Jekyllu konačnu slobodu da zagrli svoje unutarnje zlo i slobodu. Za ljude iz viktorijanskog doba ova vrata (i njihova ključna riječ) predstavljaju slobodu koju bi sami mogli imati ako mogu donijeti još jedan identitet. Ne bi se morali smatrati odgovornima nikome, i mogli bi iskusiti "grijehe" života bez krivnje.
 • Edward Hyde je mali čovjek s prugastim, dlakavim rukama i gotovo deformiranim izrazom lica, čak i bez očite deformacije. On udari užas i mržnju u srca i najdublje dubine ljudskih duša kad ga vide. On tjera ljude da ga ubiju jer je tako odvratan.
 • U viktorijanskom dobu, Edward Hyde je krajnja sloboda. On je u stanju iskusiti tabu i odbaciti ugled. Za suvremene čitatelje dana, Hyde je id, kao što je objašnjeno od Freuda: instinkt koji je uvijek potisnut od super ego. Hyde je tamna strana ljudske prirode koja svakodnevno radimo na kontroli, a ponekad se pitamo kako bi bilo dopustiti da se izgubimo. Neki su također postavili Jekyllu nesposobnost da kontrolira svoju želju da postane Hyde odražava borbe ovisnosti.
 • DR. HENRY JEKYLL
 • Dr. Jekyll je ugledni čovjek u Londonu: vrlo bogat i vrlo briljantan. Njegovo je djelo u znanosti dugi niz godina bilo najavljeno, sve dok nije započeo eksperimente ljudske prolaznosti. Njegova želja da zadrži svoj ugled i strah od kazne za svoje djela potiče ga da pokuša zadržati Hyde pod kontrolom. On uživa u životu kao dragocjenog prijatelja i liječnika, ali u konačnici, dosadno mu je obaveza. Iskušenje konačnog odustajanja postalo je preveliko.
 • Dr. Jekyll je viktorijanski muškarac: dobronamjeran, posvećen svom poslu, slijedeći svoje obveze, ugledne u svojoj zajednici. On je čovjek kojeg mnogi žele da žive dobar život s relativno malo velikih prekida. Međutim, on je također sukobljen čovjek, koji se redovito bori s drugom stranom u kojoj zna da je laž. Za suvremene čitatelje, on je osoba kojoj želimo biti sličan, ali možemo se i suosjećati s njegovim sukobom dosade.

Image Attributions

More Storyboards By hr-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art