Božićna Karolina Koja se Povezuje s Tekstom i Samom Sebi

Božićna Karolina Koja se Povezuje s Tekstom i Samom Sebi
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Uzrok i učinak povezanosti s tekstom i samom sebi u Božićnom carolu, Charlesa Dickensa, Ebenezer Scrooge se mijenja u dobi. Jednom ljubazan, brižan mladić, Scrooge raste zagušljiv i prepuna kao i on dobi. Gubitak u svom životu dovodi ga da se žali za sebe i uskoro počinje donositi odluke koje osjeća kako će ga zadržati da ne osjeća bol. Ti su izbori često doveli do načina života koji ga sprečava da nema prijatelja i odnosa. Nakon smrti svog poslovnog partnera, Marleyja, kojemu je također upravljala pohlepa u životu, Scroogeju posjećuju Marley i duhovi prošlih, sadašnjosti i budućnosti. Ovi duhovi pokazuju Scroogeu kako se njegov život razvijao, a odluke koje su vodile kako će upravljati odnosima, ili preciznije, izbjegavaju bilo kakve. Scrooge shvaća koliko je prazan život i odluči da nikada nije prekasno za promjenu. Probudi se na božićno jutro, novi muškarac. Zbog onoga što su ga duhovi pokazali, on mijenja kako se povezuje s ljudima. Studenti bi trebali iskoristiti ovu priliku da shvate jednu od stvari u Scroogeovoj prošlosti koja ga je prouzročila da se ponaša kao on. (Utvrdite temeljni uzrok i učinak - mrzovoljni i pohlepni, ne pokazujući brigu o nikome, itd.) Tada bi trebali shvatiti kako je nešto u njihovoj prošlosti učinilo da djeluju na poseban način. Možda ih je pčela udarila kad su bili mladi, tako da sada imaju ogroman strah od pčela. CCSS.ELA-LITERACY.RL.7.9 Usporedite i suprotstavite se izmišljenom prikazu vremena, mjesta ili lika i povijesnog prikaza u istom razdoblju kao sredstvo za razumijevanje kako autori književnih djela koriste ili mijenjaju povijest. CCSS.ELA-LITERACY.RL.7.3 Analizirajte kako pojedini elementi priče ili drame djeluju (npr. Kako postavljanje oblikuje znakove ili zaplet).

Storyboard Text

  • "Koji vam je idol raselio?" Ponovno se pridruži.
  • VEZU S TEKSTOM
  • "Još jedan idol mi je pomaknuo, a ako vam to može razveseliti i utješiti u vremenu koje će doći, kao što bih to pokušao, nemam pravedan razlog za žalost."
  • "Zlatno."
  • POVEZANOST SA SAMIM SOBOM
  • Kao mladić, Scrooge je bio angažiran prema svojoj ljubavi, Belle. Prije nego što prođu kroz vjenčanje, Belle završava angažman jer osjeća da Scrooge vrijedi novac i prestiž nad ljubavlju i obitelji. Ovaj gubitak svoje zaručnice jedan je od uzroka njegove gorčine kao starac.
  • Moja mama i ja smo jednom bili u prometnoj nesreći. Nitko nije bio ozbiljno ozlijeđen, ali bilo je stvarno zastrašujuće! Zbog te nesreće, sada se uvjerim da uvijek spojimo pojaseve.
More Storyboards By hr-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art