Dijagram Točke za Kite Runner

Dijagram Točke za Kite Runner
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Kite Runner Sažeci - Kite Runner Plot Diagram

Storyboard Text

 • IZLAGANJE
 • SUKOB
 • RASTUĆE DJELOVANJE
 • Roman započinje 2001. godine, a Amir aludira na telefonski poziv koji je primio od oca svog prijatelja Rahima Kana. Podsjeća na nešto što se dogodilo 1975. godine, kada je živio u Afganistanu sa svojim ocem, njegovim ocem, slugom Ali i Alijevim sinom Hassanom. Ali i Hassan su Hazaras, a Amir je Pashtun. Baba, Amirov otac, uspješan je biznismen, a Amir se nikad ne osjeća kao da može živjeti prema Babinim očekivanjima za njega. On vidi nadolazeći kite turnir kao priliku da Baba bude ponosan.
 • VRHUNAC
 • Hassan je najbolji kitač u Kabulu i odan od Amira. Amir je malo ljubomoran na Hassanovim atletskim sposobnostima i očevoj ljubaznosti prema njemu. Amir voli čitati i pisati, ali Baba nema strpljenja za takve stvari. Amir osvaja turnir, a Hassan ide na konačni zmaj. Kad Amir ode tražiti njega, on ga nađe u uličici s Assefom, lokalnim zlostavljačem koji idolizira Hitlera. On promatra kako Assef siluje Hassana, ali se previše bojati intervenirati.
 • PADA DJELOVANJE
 • Amir se stidi što ne pomaže Hassanu i izbjegava ga. Naposljetku, on ga okružuje zbog krađe i dok ga Baba oprašta, Ali i Hassan ionako napuštaju. Godine 1981. Baba i Amir bježe od borbe u Afganistanu za Kaliforniju, gdje Baba radi na benzinskoj crpki. Amir završava srednju školu i susreće se i udana za Soraya, kćer nekadašnjeg snažnog generala. Baba umire od raka pluća, Amir postaje pisac, a Amir i Soraya otkrivaju da ne mogu imati djecu.
 • REZOLUCIJA
 • U lipnju 2001., Amir dobiva poziv od Rahim Khan koji mu govori kako postoji način da se opet bude dobar. Amir se vraća u Afganistan kako bi otkrio da Hasan ima sina koji je sada siročen nakon što su Hassan i njegova žena ubijeni. Također uči da Hassan je Babin sin, njegov polubrat. Sohrab je preuzeo Assef, koji je sada dužnosnik talibana i seksualno se zlostavlja. Amir se suprotstavlja Assefu, koji ga zlobno tukao dok se ne spasi kada Sohrab vrti Assef u oči sa svojim praćkom.
 • Amir bježi s Sohrabom, ali Amir je ozbiljno ozlijeđen. Farid ga odvede u bolnicu u Peshawaru. U početku, Rahim Khan je Amiru rekao da je u Peshawaru bio par koji je vodio sirotište, koji će se brinuti o Sohrabu, ali uskoro otkriva da nikada nije postojao par. Rahim Khan bio je u lošem zdravstvenom stanju i vjerojatno je preminuo. Amir uzima Sohrab u Isalamabad, gdje se nalazi da je Sohrab povučen i da se boji napuštanja.
 • Amir i Soraya pristaju Sohrabu dovesti u Ameriku, ali američko veleposlanstvo ih je zatrpalo jer nema načina dokazivanja da je Sohrab siroče. Amir kaže Sohrabu da bi se morao vratiti u sirotište, a Sohrab pokuša počiniti samoubojstvo. Amir pronalazi način da ga vrati u SAD. Dolaze u Kaliforniju, a Sohrab ostaje šutljiv dok ne odlaze jedan dan kite. Amir nudi vođenje Sohrabovog zmaja, "tisuću puta više", odjekujući Hassanovim riječima.
More Storyboards By hr-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art